Mit jelent Fent és Lent? Mi az, hogy alacsony és magas szint?

Mit jelent Fent és Lent? Mi az, hogy alacsony és magas szint?

20200604_185314_Richtone(HDR)

Gyakori szófordulat a “fent” és “lent” szavak használata, illetve a “felsőbb” égi lények, “fentiek/égiek” és a mi “le-születésünk” szavak használata, no meg ennek bármely formában és szókörnyezetben való kifejezése. Ugyanakkor egyre több helyről hallhatjuk, hogy ez így nincs rendjén, hogy valójában nem minden az, aminek látszik és nem kellene önmagunkat, mint embereket, valójában kozmikus teremtő lényeket a “fentiek” alá degradálni. Ez utóbbival én is egyetértek. Mégis használom ezeket a fogalmakat, de nem olyan értelemben, ahogyan elsőre általában értelmezni szoktuk. Én ugyanis abból indulok ki, hogy a világon minden energia (alapvető természeti törvény) és ennek az energiának a különböző módon való megnyilvánulásai jelennek meg különböző frekvenciákon. Vagyis ez csupán annyit jelent, hogy egy adott dolog alacsonyabb, vagy magasabb frekvencián rezeg. Ezért is nevezzük ezeket “szinteknek”, mert hogy valójában rezgésszintekről van szó. Ha pusztán arra gondolunk, hogy egy gondolat, vagy érzés magasabb frekvencia, mint egy kézzel fogható, anyagi tárgy, ami szintén energia, csak alacsonyabb, lassabb rezgésű – hát erről van szó. Erre mondjuk azt, hogy anyagba sűrűsödik, vagyis “lejön”.

Az, hogy az egyik “fent” van, a másik meg “lent”, az én olvasatomban csupán annyit jelent, hogy egy kórusban éneklünk, de te énekled a felső szólamot, én meg az alsót. És ennyi. Hierarchia nincs. Alá- és fölérendeltség nincs. Ugyanaz az energiamozgás van, különböző frekvenciákon. Az, hogy te még csak “ott” tartasz, én meg “itt”, semmit nem számít. Én ugyanonnan jöttem és te ugyanoda tartasz. Azután még tovább, együtt, ugyanúgy. Az pedig, hogy “leszületünk”, pusztán annyit tesz, hogy abból a magasabb frekvenciájú létformából, aki a köztes létben vagyunk, lejjebb visszük a rezgésszintet, testet ‘is’ létrehozva és ebbe a ‘durva’ anyagi világba rezgünk át.

A másik gyakori kifejezés, nem csak asztrológiai berkekben, de akármelyik más kódfejtő rendszerben (pl. kártya és egyebek) az “alacsony” és “magas” szintek meghatározása. Sokszor írtam már erről, hogy akkor élünk, rezgünk, működünk magas szinten, amikor valóban azt éljük, ami és aki vagyunk, amikor önazonosan élünk és amit mondunk, teszünk, az nem mond ellent annak, amit akarunk, érzünk és gondolunk. Ez tényleg ennyire egyszerű! Mindenki máshogyan önazonos és ezért mindenkinek más és más a magas szintű működése. Tehát a magasan való rezgés annyit jelent, hogy önazonosan élek! Nem köthető semmilyen törvények, szabályozások, kötelezettségek betartásához, annál inkább szól arról, hogy merjek az lenni, aki eleve vagyok.

Van úgy, hogy mások is, én is írunk “alacsony” és “magas” szintekről, az energiák ilyetén működtetéséről. Ám az értelmezés nem mindig helyénvaló, ezért azt javaslom, hogy ha igazán jól akarjuk értelmezni ezeket, akkor fordítsunk egyet az egészen! Vagyis: nem “akkor működöm alacsony szinten, ha ezt és ezt működtetem” – hanem: “ha ezt és ezt működtetem, akkor rezgek alacsonyabb szinten”. Például: ha bizonytalan vagyok, akkor alacsonyabb szinten rezgek éppen. Ha stabil vagyok, akkor magasabb rezgésszinten működöm. Mindig van szabad választásom amellett, hogy önmagamat élem, vagy sem! Ez egy döntés  –  és ez tényleg csak ennyi.

(Az az állapot, amikor úgy érezzük, hogy nincs választásunk és nem tudunk másképp működni, csak az alacsony rezgésben, tudatalatti befolyásolást mutat, ez ügyben javaslom elolvasni az alábbi cikket:

Hogyan tudod megváltoztatni a sorsod?

Zentai Anna