A Nőnek KELL a Férfi

A Nőnek KELL a Férfi

jó2

“Miért félnek a férfiak az erős nőtől?” – hangzott el a kérdés.

… Miért? Félnek?

…és igen, van úgy, hogy félnek. Persze nem mindenki. Az erős férfi nem fél. Aki önmagával egész, aki önmagával egységben van, már nem ‘fél’. Csak az ‘fél’, aki még nem önazonos.

Az erő akkor jelenik meg, amikor önazonos vagyok. Amikor beleállok önmagamba. És minél inkább beleállok önmagamba, annál erősebb vagyok. Puszta energetika. Ha önmagam vagyok, akkor már védett is vagyok. Védett minden külső hatástól. Ha nincs bennem kétely, nem vagyok megingatható. Nem találnak meg alacsonyabb rezgésű erők. (Rák minőség – a belső otthonra találás által megjelenik a védelem.)

Szóval félnek… aki még nem önazonos, aki még keresi önmagát, aki meg akar felelni másnak, másoknak, csak az fél. Fél kimondani, fél szembesülni, fél akkor, ha ez, vagy az lesz, fél ettől vagy attól. Fél odaadni magát, fél elvenni, fél kapcsolódni, fél veszíteni, fél kudarcot vallani.

A fenti esetben a férfi valójában nem a nőtől fél. Attól fél, hogy nem lesz elég. Hogy nem elég értékes. Hogy nem fog ‘kelleni’. Vagy nem eléggé fog kelleni. Közben ez egy hatalmas butaság.

A férfi látja, hogy a nő erős, vagyis éli önmagát. Hogy egyedül is boldogul (…persze, mert kénytelen. Nem feltétlenül akar, de muszáj.) A férfi látja, hogy a nő tud boldog lenni egyedül is. Képes jól érezni magát. Képes teremteni, élni a bőséget, az örömeit.

És ez rémiszti meg. Észre sem veszi, de belül elvárja, hogy a boldogságot ő maga adja, ő jelentse a nőnek. Hogy irányító legyen, hogy felülemelkedjen. Hogy a nő függjön tőle. Hogy a nő ne tudjon nélküle élni. Márpedig tud. A nő már nem függ senkitől és semmitől. Nem birtokolható és ő maga sem akar birtokolni. De a férfi azt hiszi, hogy nem elég értékes. Mert nem becsüli, nem értékeli, nem szereti eléggé önmagát. Azt hiszi, hogy nem elég fontos. Hogy nem kell eléggé. És ebben hatalmasat téved.

Attól, hogy a nő nem irányítható és nem függő, még kell neki a férfi. Nem “szüksége van rá”, hanem kell. Egyszerűen KELL. Mert hiába tud egyedül is boldogulni, mégis tudja, hogy éppen ezért, éppen így válik teljessé. Éppen azért tudja méltóképpen kiegészíteni a férfi, mert ő már önmagát éli. Függésektől, drámáktól, hisztiktől és kételyektől mentesen. Határozottan. És ugyanilyen határozottan akarja a férfit és ugyanilyen határozottan képes elkötelezni magát mellette. Tehát a férfinek valójában nincs mitől félnie, sőt! Éppen ez az erős, szabad nő az, aki tiszta fejjel és szívvel tud dönteni mellette. Aki átment már minden kudarcon és kételyen és megküzdött velük.

Ez egy duális világ. A Nő nem teljes Férfi nélkül. A Férfi nem teljes Nő nélkül. És pont.

Amikor a nő és a férfi is rátalál önmagára és már nem hagyja magát megingatni, amikor már kellőképpen tiszteli, becsüli, szereti önmagát, akkor tudnak méltó módon kapcsolódni és emelni, segíteni egymást tovább abban, hogy mindketten azok lehessenek, akik.

Zentai Anna

Köszönet a közvetítésért Marosán Angelikának – www.marosanangelika.hu