Alapfogalmak

zentaianna.hu

ALAPFOGALMAK …amiket egy csillagfény-kutatónak tudni érdemes

Asztrológia – Az “asztro” és a “logosz” szavak jelentése: “csillag” és “teremtő ige”, együtt tehát “csillagteremtés”. A csillagok üzeneteinek aktív fejtegetése, gyakorlati praxis, a fény-üzenetek elültetése. Ma már ide soroljuk a bolygókkal, Zodiákus rendszerrel való foglalkozást is, bár ebben nincsenek benn a csillagok, de ennek témakörébe tartozik ez is.

Asztrozófia – Csillagbölcsesség (sophia = bölcsesség). A csillagok, csillagképek, égitestek, fényüzenetek passzív vizsgálata, meditáció, hangolódás, meditatív vizsgálódás. Évezredekre visszanyúló, örök tudomány, amely az égbolton látható csillagképek vizsgálatával foglalkozik. (Illetve azokon keresztül való spirituális, belső vizsgálódás.) A csillagképek a Teremtő fényüzenetei, amelyek segítenek kijutni a fényhiányos állapotból, visszatalálni a Teremtőhöz. A csillagképek az ősi hagyomány szerint a Teremtő Isten fényüzenetei gyermekének, az Embernek. Tehát nem az ördög, hanem az Isten műve minden csillag a ragyogó égbolton, ami őhozzá vezet. A régiségben az egyház is ezt vallotta, egészen addig, amíg a Zodiákus kört megalkották.

Zodiákus – Az év, vagyis az idő köre. Ember által alkotott rendszer. A Nap látszólagos, egy év alatt megtett útját jelképezi a kör. Magát a Zodiákus rendszert ie. 500-ban alkották meg, és osztották fel először 18, majd 16, majd nagyon gyorsan 12 egyenlő részre, e részeket pedig az akkor mögöttük, vagy a közelükben látható csillagképekről nevezték el. Ezek tehát nem a csillagképek, hanem jelek, minőségek. (Figyelem! A ma gyakran használatos ‘csillagjegy’ szó téves. Nincs ilyen. Jelek és csillagképek vannak.)

Horoszkóp – Óra-kép, vagy születési képlet. Egy felrajzolt ábra, amely a születés, a kezdet helyéről, annak pillanatában mutatja az égbolton az égitestek elhelyezkedését. A horoszkóp nem tartalmaz csillagképeket, ez a Zodiákusra épül.

Asztroszkóp – Csillagtérkép, a teljes születési képlet. A születés, vagy kezdet helyéről, annak pillanatában mutatja a csillagos égboltot. Tartalmazza nem csak a Zodiákus jeleket, hanem a csillagképeket és az érintett csillagokat is. Ha egy személy képlete, akkor egy ember belső világát, működését, energetikai rendszerét mutatja meg, de lehet egy történés, esemény, dolog elindulására is felállítani.

Állatövi jel/jegy – A Zodiákus rendszer 12 állatövi jelet tartalmaz. Ezek a lelki hátteret mutatják, a “hogyan”-ra adnak választ. A ma használatos Zodiákus egy ember által megalkotott rendszer, nincs az égbolton.

Csillagkép – Az égbolton ragyogó csillagképek, melyeket minden időben és különböző helyeken is ugyanúgy kötöttek, csoportosítottak össze. 88 csillagkép van, az állatövben ebből 35. A Nap az éves útján 14 csillagképet érint, hetet az alsó, hetet pedig a felső égbolton (lásd: Fehérlófia c. népmese), az asztroszkópba ezeken kívül még további 10 csillagképet is berajzolunk, amelyek az Égi Egyenlítővel vannak kapcsolatban, illetve más csillagképeket is feltüntethetünk. Az ősi hagyomány szerint a csillagok és csillagképek Isten fényüzenetei. A szellemi és lényegi hátteret mutatják, de minden szinten megjelenhetnek, gyakran a kézzel fogható, fizikai síkon is.

Asztrológiai vagy asztrozófiai elemzés – Egy adott személy elemzése, jellemrajza, sorsútjának vizsgálata. A felállított születési képlet (asztroszkóp) kielemzése a szülött életútját, képességeit, teremtő energiáit, lehetőségeit, küldetését mutatja meg. Egy életre vonatkozó elemzés készíthető a képletből, ugyanakkor továbbra is, és amíg az adott inkarnáció tart, mindig hoz újabb és újabb üzeneteket, hiszen az égi világ, a csillagok tudománya rendkívül gazdag, sokrétű, és a küldetés idővel is változhat.

Asztrológiai vagy asztrozófiai előrejelzés – Adott időre (jövőre, de akár múltra is) vonatkozó útmutatás, amely nem azt mutatja meg, mi történik, hanem azt, hogy mikor milyen jellegű megélés zajlik a képlet tulajdonosában, annak mi az oka, miértje, üzenete, mire ad lehetőséget. Tehát nem elemzés, hanem előrejelzés. Egy adott időre, időszakra vonatkozó magasabb szemszögű értelmezés.

 

Zentai Anna asztrozófusElérhetőségeim:

Zentai Anna

Tel.szám: 20/537-8699

astro.spirit.szervezes@gmail.com