Heti csillagüzenetek, bizalmat gyógyító teliholddal – 2024. április 22.-28.

A Nap megérkezett a Kos csillagkép feje alá, a Tejútra néző tekintet csillagainak fényében! Most ideje van meglátni az igaz szeretet szerinti működést, az isteni minőséget, amelyben érdemes élni, létezni, kapcsolódni! Ennek fényében pedig ideje van választani is ezt a fényt, ezt a minőséget és tudatosan leküzdeni minden mást, ami eltántorítana ettől!

A Kos a szellem ereje, az akarat ereje, a szív hívásának elemi ereje! Látja a Felemelkedés Útját – módját és adja azt a hatalmas erőt, amellyel törekszünk arra, hogy el is érjük a szívbéli vágyainkat! Most minden ilyesminek kedvez az idő: legyen az egy rossz szokás elhagyása, vagy diéta, önlegyőzés bármely módja, vagy legyen az egy igazi vágy megfogalmazódása, a hívatás vagy szerelem élésének vágya, de lehet ez egy másfajta, boldogabb és egészségesebb éltmód, vagy lelkiállapot, ahova szeretnénk eljutni. Lelki szemeink előtt most látjuk ezt a nemes célt és ez adja az erőt, hogy meg is valósítsuk! Egyik legmagasabb szintje talán az isteni minőség látásának az, ha saját magunkban meglátjuk az istenit, ha saját magunkat újra törekszünk feltétlenül szeretni!

A hét főbb bolygómozgásai

Csütörtökön a Merkúr direkt irányba fordul (25-én 14:55-kor), a Halak csillagképben, a visszaúszó hal aranyfonala alól. A kommunikáció iránya eddig a tisztázás lehetett, a szellemi megértésé úgyszintén. Mostantól az egységre irányuló törekvések, dolgaink végigvitele már egy új kezdet irányába indítanak. A kos Merkúr és mellette a kos Vénusz is továbbra is az őszinte, nyílegyenes, tiszta közléseknek, beszélgetéseknek az idejét mutatja.

A Hold hétvégére a Tejútra érkezik és hétfőn reggelig itt jár. Ebben az időszakban mélyebb, beavató lelki élmények, erősödő intuíció és álmok várnak, a gyógyító-öngyógyító képességünk szintén fokozódik.

A Mars utolsó napjait tölti a Halak jelében és közelít már a Neptunuszhoz, akivel hétfőn fognak egyesülni. Addig is, az erő működtetésének, használatának módját tanuljuk, ám ez a tanulási ciklus hamarosan a végéhez közeledik. Egy utolsó, nagy vizsga vár még a hét végén és jövő hét elején, ami a valódi, őszinte érzéseink nyílt, egyenes kimutatásáról szól. Fontos emellett, általában véve az a tanulság, amit leszűrtünk az utóbbi egy évben arról, hogy hogyan, milyen formában és módon tudjuk megmutatni és működtetni az erőnket, hogy ne erőszak és ne is elnyomás, elfojtás legyen, hanem nyílt, szelíd, de határozott önképviselet! A valódi, tiszta, lelki akaratunk fontossága már nem félretehető.

Keddről szerdára virradó éjszaka (01:50-kor) egzakt a telihold, erről hamarosan egy külön írás érkezik. A skorpió-bika jelek tengelyén, csillagképileg a Kos-Mérleg csillagzatok alatt ragyog majd fel ez a telihold, amely szól majd a veszteségeink feldolgozásának fontosságáról, ez által a biztonságérzetünk, magabiztosságunk megerősödéséről, érzelmekben és anyagban is termékenyebbé válásról. A szívünk igazságára való tudatosság mindebben lényegi szerepet játszik. (Lásd: mit érzek VALÓJÁBAN? Mi rejlik valójában a szívemben? Mi él bennem eleve, legbelül? Túl mindazon, aminek próbálok megfelelni, amit elvárnak tőlem, amit nem merek vállalni-megmutatni…?)

Zentai Anna

Kép: Pinterest