A Föld napjára

A Föld.
A föld.
🌏
Kinek mit mond, mit jelent ez a szó?
Kinek milyen a kapcsolata a Földdel?
💚💙
Elgondolkodtam a napokban ezen. Sokan elvesztették a kapcsolódást a földdel. Úgy viszolyognak tőle, hogy észre sem veszik. Nem merik letenni a táskát a földre, mert félnek, hogy kimászik a szerencse, vagy belemászik valami nemkívánatos. Holott a föld – földel. Leföldel, biztosít, stabilizál, termékennyé tesz. A mag benne ered meg, benne gyökerezik. Ő adja a stabilitást, a biztosságot, a biztonságot, a bőséget. Termékeny. No és a pénz is mag.
A minap láttam egy lányt, aki fél lábbal ugrált a járdán, mert az egyik cipője valamiért a kezében volt. Nem merte letenni a lábát A FÖLDRE. 🤷‍♀️
Nap, mint nap látok letérkövezett és méreggel átitatott földet, ami élettelen és érthetetlen. Túl sok.
Elevesztettük a földdel való kapcsolatunkat. Sokkal jobban kellene figyelnünk, vigyáznunk rá, sokkal jobban kellene kapcsolódnunk vele, érintkezni vele.
Nem csak a mi egészségünkért. Az övéért is.
Kérlek, gondolkozz el ezen egy kicsit! Te mit tudsz tenni a Földért? Hogyan tudnál még szeretetteljesebben, még gyakrabban kapcsolódni vele? Mi az az egy lépés, amit már most megtehetsz érte? …és aztán, mi lenne a következő?
A tested és a lelked is meghálálja, ha néha érintkezel vele. Nem csak magadért. Ha szeretettel gondolsz rá és ráhangolódsz a szívedre, ha küldesz neki feltétlen szeretetet a szívedből, az neki is jó. Hiszen sok mérget kell most kivetnie magából. Gyógyítanunk kell Földanyát. Újra kapcsolódni vele.
Ő maga az Élet.

Zentai Anna

Fotó: Bokor Kriszta