Interjú Bolla Miklóssal

 – Mi vitt arra az útra, hogy természetgyógyászattal kezdj foglalkozni?

 – Már gyerekkoromban érdekelt az anatómia és a betegségek miértje. Igaz, a tanulmányom nem erre a pályára terelődött, elsődlegesen. De nagyon sokat olvastam szakkönyveket, komoly orvosi és természetgyógyászati folyóiratokat. Pl. a Nők lapjában „Az orvos válaszol” rovat volt a kedvencem. Olvastam orvosi szakirodalmakat, belgyógyászati és kardiológiai ismereteket. Sok orvos ismerősöm volt már 16 évesen akiktől mindig kérdeztem. Szüleim nem értették, miért érdekel engem az orvosi diagnosztika. Már gyermekkoromban saját magamon teszteltem a növények hatásait, a papsajtot, amik az árokparton nőttek és ettem nagy mennyiségben jó íze miatt és nem értettem, hogy az iskolában mindenki beteg, csak én nem. Akkor tudatosult a növény hatása, ami az immunrendszer erősítésében nagy szerepet játszott. Mivel falun nevelkedtem, minden volt a Nagymama kertjében, ami jónak tűnt és finom is volt, mindent ettem, pl: áfonyát, fekete ribizlit, fekete szedret. Később persze tudatosan megnéztem, mik is azok a növényekben, amik az emberi szervezetben jótékony hatást fejthetnek ki. Az antioxidánsok, flavonoidok, telített és telítetlen zsírsavak. Ezek milyen arányban kell, hogy legyenek a szervezetben. Nagyon érdekelt a növénytan, a botanika.

– Volt-e különleges, spirituális gyermekkori élményed?

– Magam sem voltam tudatában annak, hogy van több képességem is, ami velem született. Nagymamám sokszor kérte, masszírozzam meg a vállát és a hátát, mert mikor ezt teszem neki az nagyon jó és elmúlik a fájdalom. Így kezdődött az, hogy egyre jobban kezdtem tudatosan azokat a helyeket masszírozni, amiket már tudom a mai tudásommal: fájdalom pontok, illetve góc pontoknak hívunk. A belső csí energiával tudom létrehozni azt a rezgést amivel az ízületi és egyéb fájdalmakat meg tudom szüntetni.

– Mit érdemes tudni az életedről, a tanulmányaidról?

– Természetesen, mint sokunknak, nem volt könnyű az életem. 12 éves korom óta dolgozom, valamit mindig csinálok. Azt mondják, maximalista vagyok, soha nem adok fel semmit. Talán azért, mert soha nem tudhatom, mennyivel a cél előtt adom fel, ezért nem adom fel soha. Az elején már említettem kis kitérővel, hogy miket csináltam, amik a saját tapasztalatokat hozták. Egy kicsit akkor részletezem, általános iskolámat Pápán végeztem, majd a szakmunkás képzőt is Pápán az Acsády Ignác Ipari Szakmunkás Képzőben végezetem el szobafestő –mázoló szakon. 1 évet dolgoztam a szakmámban majd a szolnoki  Killián György Repülő Műszaki Főiskolára mentem hajózó szakra.  1987-ben főhadnagyi ranggal avattak tisztnek. Pápán, Kecskeméten és Taszáron teljesítettem szolgálatot. 1999-ben végleg leszereltem a Honvédségtől. Innentől már csak a gyógyítás volt a célom és az, hogy orvos legyek. Természetgyógyász lettem, de ez így jó.

– Van-e még más terület, vagy más tevékenység a hétköznapjaidban?

– Szeretném, ha egy álmom megvalósulhatna, valósan és tudásomat fejlesztve egy gyógyközpont létrehozását tervezem. Párom Nemzetközi díjas énekesnő, és van zenei hallásom, zenész családból származom, a Nagypapám lakodalmi zenész, Édesapám is zenész volt. Ők tanítottak a zene szeretetére és hangszerre, billentyűs hangszeren játszottak és így én is ezt tanultam meg. Magam is több lakodalomban muzsikáltam tangóharmonikán és szintetizátoron. Párommal, Lehoczky Judittal tervezzük a közös fellépéseket egy együttes formájában.

 – Van-e olyan képességed, ami segíti az emberekkel való foglalkozásodat, a gyógyító munkádat?

 – Nagyon szeretek segíteni az embereknek, látom az aurát és kellemesnek mondott hangom megnyugtatja a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt. Lélekgyógyászként is tevékenykedem, mivel ha a lélek jól érzi magát a testben, akkor a test gyógyul. Természetgyógyászatot tanultam Budapesten. Munka mellett, 2003-tól a győri megyei oktató kórházban dolgoztam és tanultam, orvos akartam lenni.

– Mi jelentette eddig számodra a legnagyobb kihívást a gyógyításban?

 – Mikor sajnos 2005-ben elvesztettem Édesapámat. Vastagbél daganata volt, mely áttétes lett és elvitte. Akkor fogadtam meg, hogy minden tudást megszerzek a táplálék tudomány terén, ami megelőzheti a rák kialakulását. Kutattam azokat a gyógynövényeket, amik serkentik a sejtek jól működését és meggátolják a betegségek kialakulását. Van több fűben-fában orvosság, amiben hiszek és már bizonyítottak – több betegem meggyógyulásához vezettek alkalmazásaik. A legnagyobb kihívás egy szklerozis multiplekszes, már tolókocsiban lévő, 32 éves hölgy volt, akit sikerült 8 hónapi kezelés után talpra állítanom és azóta már családja van, egészségesen. Nagyon nagy öröm volt számomra, hiszen mindenki lemondott róla. Azóta is sok rákkal küzdő betegem mondhatja el, hogy tünetmentes és nincs rák diagnózis. Ízületi gyulladásos betegeim is egyre jobban érzik magukat, többen menekültek meg műtétektől protézis beültetéstől.

– Van egy csodás párod, aki melletted áll… hogyan tudjátok segíteni egymást az úton?

– Mivel nagyon sok tragédia és csalódás érte Őt is az életben, ezért nekem ez is egy kihívás, hiszen aki közel áll hozzám, neki tudok segíteni a legtöbbet. Ő ezt nagyon jó viseli, sokszor a negatív kritikát is, mivel látja a pozitív eredményeit. Sokszor magas vérnyomással kellett énekelnie a színpadon, ami miatt kórházba is került. Mióta együtt élünk, azóta megszűntek ezek a tünetek és a stressz is kisebb lett nála. Mivel az együttélés sok mindennel együtt jár, és lemondásokról, kompromisszumokról szól, ezért tudom, hogy mindenben számíthatok rá, segíti a munkámat, mivel egymásra találásunk engem egy olyan időszakában talált meg. amikor nekem mindent a nulláról kellett újra kezdenem, egy rossz döntésem miatt.

– Azt mondják, hogy az ember élete akkor indul be igazán, amikor mellette áll a társa. A női és férfi energiák összeadódnak és megindul a teremtés. Mit gondolsz erről?

 – Igen, mivel az ember társas lény, ezért szükség van mind a két fél energiájára és tudására is. Kiegészítik egymást, hiszen egyik fél sem lesz teljes a másik nélkül. Háttér nélkül senki nem lesz sikeres. Minden sikeres ember mögött egy szerető és támogató társ van. Ha nincs, akkor soha nem lehet sikerről beszélni, hiszen valami vagy valaki mindig hiányzik a sorból.

 – Mit gondolsz a mai kapcsolatrendszerekről?

– Hát sajnos erről sok jót nem tudok mondani. Egyszerűen úgy fogalmaznék, hogy érdek és irigység vezérli az embereket. Mivel a pénz körül forog a mindennap. A média ereje óriási, félelemben tartják és butítják tudatosan az embereket, hogy befolyásolhatók maradjanak. Mivel a befolyásolható ember oda megy ahova mondják és nincs önálló döntése, mert nem lát más kiutat. Mindenkinek azt üzenem, hogy ne foglalkozzon mások bajával, dolgával. Ne vegyék át a rezgéseket mert azok saját energiánkat emészti fel. Mindenkinek magának kell megoldást találni a saját helyzetére.

– Szerinted mi az, amit leginkább megtehetünk az egészségünkért?

– Sok mozgás, sok gyümölcs, de ami a fán vagy bokrokon terem és nem a műanyag. Egy jó tanács: amit nem tudsz megoldani, azzal ne  is foglalkozzál, mert akkor sem fog változni semmi, csak az egészséged megy tönkre.

– Vallásos vagy? Mi a vezérlő elved?

 – Igen, vallásos vagyok, hiszem az Úr szavait és imáimban mindenkit belefoglalok. Elvem: mindenki egyforma számomra és nincsenek faji különbségek. A békés egymás mellett élés híve vagyok. Én mindenkit egyformán szeretek, elsősorban Önmagamat. Elhivatottságot érzek magamban arra, hogy az embereket segítsem a saját kis tudásommal, arra, hogy egészségesebben élhessenek.

 

– Ha röviden tanácsolhatnál valamit az embereknek, amitől jobb lesz az életük, mi lenne az?

– Járjanak nyitott szemmel és tárják ki szívüket az emberek felé.

Az egészséghez az út a boldog és kiegyensúlyozott lélekben lakozik.

 

Bolla Miklós 

természet- és lélekgyógyász 

Tapolca – +3670252-2817

E-mail: taltosgold@gmail.com

Honlap: http://termeszetgyogyasz.freewb.hu/