2015. november 28.-29.-30.

November 28. szombat – 29. vasárnap – 30. hétfő – A lelkünkben elmélyülő, akár „mélységes”, a belső tartalmak felé irányító időket élünk, amikor ideje van minden olyan dolgot, minőséget elengedni, levágni magunkról, ami már nem szolgálja tovább fejlődésünket, vagy teljességünket. Mindenki másképp, másban éli most ezt a folyamatot, egy dolog biztos: a Skorpió ollója felett járó égitestek annak mutatják idejét, hogy határozottan megtapasztaljuk a minőségi átalakulás, az elengedés-leválás megélését. Dönthetünk drasztikusan is arról, hogy mi ne vegyen már részt az életünkben, mert csak visszahúz egy alacsonyabb rezgésszintre, de lehet ez egy átalakulási folyamat is, amikor megtapasztaljuk, hogy a test és a fizikai látvány nem maga a teljes valóság, hanem sokkal mélyebb, láthatatlan szinteken is van élet, sőt, a belső tartalmak felé fordulás által mi magunk is átalakulhatunk, felfedezhetünk egy sokkal tágabb, teljesebb világot, mint amiről eddig tudtunk. Fontos ebben a folyamatban, hogy bármit is élünk meg, a legmélyebb szeretet felé tudunk most fordulni! A sors lehetőséget ad, hogy működtessük a szeretetet, sőt, még mélyebben forduljunk a szeretet és a hit felé, mint eddig bármikor! Megmutatkozhat az is, hogy a nehéz időkben kire számíthatunk igazán, kik azok a szeretteink, barátaink, akik valóban, szívvel-lélekkel, őszintén mellettünk állnak és nem csak hangoztatják a szeretetet, hanem cselekvéseikben is ez tükröződik.
SZOMBATON a Hold az Ikrek csillagkép lábainál jár – kapu nyílik a lelkek számára, lehet belépni-kilépni rajt, tetszés szerint. Mi magunk is találkozhatunk a létezés különböző módjaival és dönthetünk, léphetünk bármely irányba: a magasabb, isteni minőségek felé, a hosszú távú minőségek, örök értékek felé – vagy a múlandóság, a változó minőségek irányába (amelyek meglehet, élettel és kalandokkal telibbek, tapasztalásban gazdagok).
VASÁRNAP a Hold már az Ikrek fejének csillagai alatt átvonulva, lelkünkben a megélt polaritások értelmezését, megértését is elhozhatja. Estére a Rák csillagzat első ágához ér a Hold – a megnyíló, befogadó szeretet áramlását érezhetjük. Emellett a Nap és a Neptunusz fényszöge ad lehetőséget arra, hogy lelkünk igazi mélységeibe tekintve, világosan meglássuk, mi is zajlik ott. Az elengedések, a lezárások most a jövő érdekében, tisztulásként és felszabadulásként vannak jelen.
HÉTFŐN érdemes jól figyelni álmainkra, leírni őket, hogy később értelmezni tudjuk, vagy bővítsük értelmezését. A Hold a teremtő hármasság, a Rák csillagképében jár, a befogadást a tápláló szeretet, majd az elengedő szeretet fázisa követi. Közben 15-16 óra tájban a Hold elhalad a Jászol csillaghalmaz alatt, ez a Megváltó Fény születésének helye! Ekkor figyeljünk arra, milyen érzések, gondolatok, ötletek pattannak ki belőlünk, vagy mire késztetnek az égiek viselkedésünk által, hiszen sok helyzetben megváltás születhet! A Nap ugyanakkor ma áll együtt az Al Niyat csillaggal, a védelem fénye önt el bennünket. Most érdemes szertartás során védelmet kérni-alkotni. Sok lehúzó erőtől, minőségtől megszabadulva, szintén megvédhetjük magunkat oly dolgoktól, vagy kapcsolatoktól, amik nem építő, hanem romboló hatással lennének lelkünkre. Az is lehet, hogy a nemrég távozott szeretteink védelmező szeretet-erejét továbbra is érezzük. De a legfontosabb talán: a nehéz időkben is védeni, óvni a Szeretet Fényét, amelyet éppen az által fedezünk fel, hogy a sötétség óráit megéljük! A legmélyebb időkben ébredhetünk rá, hogy a sötétséget nem sötétséggel, hanem fénnyel, a gyűlöletet nem gyűlölettel, hanem szeretettel tudjuk feloldani.

 

Zentai Anna