2015. november 27.

November 27. péntek – A Merkúr és a Szaturnusz fényszögeinek okán, illetve az ünnep közeledtével, érdemes nem csak fizikai dolgokra kiterjedő böjtöt tartani. Tudni illik, a hétköznapi érintkezéseink, kapcsolódásaink során is energiacserék zajlanak és átvehetünk másoktól sok olyan dolgot is, amit időnként érdemes letisztítani, önmagunkhoz visszatalálni. Tarthatunk tehát hang- vagy zajböjtöt (nem beszélünk), esetleg teljes kommunikációs böjtöt is (nem érintkezünk, nem írunk, nem nyilvánulunk meg bizonyos ideig). Időnként érdemes.
A Merkúr ma együttáll az Antares csillaggal, a Skorpió szívével, így szellemi-kommunikációs szinteken a teljes, mélységes átalakulás ideje van. Felismervén azt, ami rombol, illetve azt, ami épít, már tudhatjuk, mit-miben érdemes változnunk, változtatnunk. A szenvedélyesség nem áll most távol tőlünk, szavainkban pedig most is ott rejlik a mögöttes erő! Ha ügyesen bánunk velük, lehet ez a szeretet gyógyító, átformáló ereje is.
A Hold a Nimród csillagképen vonul át ma, így ezekhez a napokhoz, amikor eleve előtérbe kerültek a levágandó, elhagyandó, lehúzó minőségeink, megkapjuk most az erőt az önfelfényesítésre! Mindenki képes elhagyni a rossz szokásait, tudatosan változtatni, erőt venni önmagán, ha akar.
A levágásokhoz egyre inkább hozzátartozik a védelem kérése és megerősítése is! Ahogyan a Szaturnusz egyre közelebb lépeget a Skorpió szívét védő pajzshoz, az Al Niyat csillaghoz, úgy egyre fokozottabban ideje jön ennek.

ZenTaiAnna