Halak Mars és miegymás…

tűzvíz3

Csillagképileg ugyan a Tisztító Angyal csillagterében, a Vízöntőben jár, ám 15-én csütörtökön a vizes, érzékeny Halak állatövi jelébe lép a tüzes, lendületes Mars. A lélek mélyét és az aktuális sorskör zárását jeleníti meg a Halak. Az akaraterő ettől kezdve arra irányul, hogy befejezzük aktuális (sors)munkáinkat, végigvigyük a feladatokat, lezárjunk egy karikát, illetve megéljük az egység élményét, bármilyen értelemben és formában. Az azonosságok keresése lesz a motiváció a léleknek, amikor pedig megtaláljuk azokat, az nagy erőket mozgat meg a lélekben. Erőteljesen ideje van összegzésnek és számvetésnek, főleg azzal kapcsolatban, hogyan tudjuk érvényesíteni önálló, szabad akaratunkat, hogyan használjuk fel helyesen az erőnket, illetve milyen férfi mintákat működtetünk. A lélek mélyét korbácsolja fel a Mars – képessé válhatunk legyőzni függőségeket és szenvedélybetegségeket is, a lélek mélyén zajlanak a küzdelmek és itt is tudjuk legyőzni önmagunkat. Jelentősen beindítja a fantáziavilágot, a képzelőerőt is, melyből erőt meríthetünk.

Érdemes szem előtt tartani, hogy a legmélyebb, legrejtettebb érzelmek terén jár a Mars, ami legmagasabb szintű megélésben az egyenes, nyílt, tiszta, őszinte kifejezés, a szeretet nyílt kimutatása. Az igazi nagy küzdelmet mindig mélyen belül vívjuk, a saját félelmeinkkel, a valódi érzésekért – s eközben tanuljuk meg, hogy igazán erős csak az lehet, aki meri megmutatni legmélyebb sérüléseit, gyengeségeit, lágyságát, érzékenységét is…

Mindemellett 16-án a Hold is a tisztulást, a szabadulást erősíti, 17-én pedig igen mély érzelmekkel áld meg a két lélekbolygó, a Hold és a Neptun együttállása (reggel-délelőtt). E pár napban végére érhetünk aktuális munkáinknak, lezárhatunk folyamatokat, érdemes összegezni a lélekben. Érezhető már a Mars és a Jupiter racionalizáló fényszöge is, amely majd a 20-ra virradó álmok idején lesz egzakt és végleges lezáráshoz segít bennünket mindabban, amit már nem szeretnénk tovább vinni, ami gátol az emelkedésben.

Zentai Anna

asztrozófus