A születési adatok pontosságáról

A születési adatok pontosságáról

Dióhéjban egy kis szakmai, ami az érdeklődők részére is érdemes lehet.
Amikor elmegyünk egy asztrológushoz/asztrozófushoz és saját életutunkat vizsgáljuk, akkor a személyes születési képlettel dolgozunk. Ez nem más, mint a születés pillanatában, annak helyéről nézve, az égbolt egyszerűsített térképe. Egészen pontosan az első lélek(!)zetvétel az, amivel magunkhoz vesszük az adott kozmikus energiákat. Pontosan azt, amit előre megterveztünk, hiszen a leszülető lélek az eddigi élményei és tapasztalatai alapján már megtervezte életútját, kiválasztotta küldetéseit, pontosan tudja, mire lesz szüksége ezek végigviteléhez és ahhoz, hogy mindezek mellett teljes életet éljen. Tervei szerint történik tehát a születés, a legkedvezőbb, legmegfelelőbb időminőségben.

Amikor egy adott személy születési képletét, vagyis csillagábráját elkészítjük, ehhez a következő adatok kellenek: a születés helye (hiszen nem mindegy, hogy a Föld mely pontjáról nézünk az égre!), és percre pontos ideje, vagyis: év, hónap, nap, óra és perc. Ez alapján egy adott időben látott, adott helyről nézett égi képet állítunk fel, ami az illető személy belső, spirituális világa, működése.
Gyakori eset, hogy a pontos perc nem tudható. Ilyenkor több eset lehetséges. Az első lépés, hogy érdeklődünk abban a kórházban, ahol születtünk. A legtöbb helyen az adatokat sokáig megőrzik, ugyanakkor sok helyen fizetni kell az adatok kikéréséért. Ha sikerül adatot szerezni, már van miből kiindulni, ha nem, akkor is van lehetőség.
Az asztrológussal való beszélgetésünk első lépése mindenképpen a születési perc pontosítása. Hiszen még a kórházban, a születésnél sem írják fel pontosan a születés pillanatának idejét (nem érdekük), így ezekhez az adatokhoz képest is lehet eltérés. Legtöbbször a születési perc kicsivel kevesebb, mint amit tudunk, hiszen a születés pillanata után vezetik fel a papírra.
Ha egyáltalán nem tudható még az óra, napszak sem, hogy mikor születtünk, akkor is sokat tudhatunk a képletről, hiszen a legtöbb égitest (a Hold kivételével) az adott nap 0 órájától 24 órájáig nem sokat halad előre. Ez esetben a sorstengelyek és házcsúcsok, vagyis a sarkalatos pontok és az életterületek nem tudhatók. Az Aszcendens és a többi három sorstengely kiszámításához például nem elég a pontos óra, hanem pontos perc is kell.

A születési idő pontosítása mindenképpen személyes, élő beszélgetés alapján történik! Igen ritkán működik az, hogy levélben-papíron megadunk életeseményeket és ebből az asztrológus kiszámolja a pontos percet. Ha eleve tudható a perc, akkor ez működhet (még akkor sem biztos), de ez ritka eset. Egyszerűen azért, mert a képletünk a belső világunkat, energetikai rendszerünket mutatja és nem mutat konkrét gyakorlati eseményeket! Ahhoz, hogy meghatározzuk, hogy a képletben látható bolygóállások milyen életeseményhez köthetők, beszélgetni kell a képlet tulajdonosával. Meg kell tudnunk, hogy mikor mit élt meg, hogyan érezte magát, hiszen a képletben ez látszik, nem a történés.
Amit mi utólag látunk-tudunk, leírhatunk, azok a felszínen történő események. A képlet viszont a megéléseinket mutatja.
A képletünk azt mutatja, hogy mikor, milyen energiák aktiválódnak és nem azt, hogy hogyan érkeznek le. Ez már a következő szint, amit azért sem tudhatunk előre, mert a szabad akaratunk szerint beleszólásunk van, teremtő erőinkkel fordíthatunk az utunkon, helyzetünkön. Az asztrológus éppen ebben kell segítse a hozzá fordulót. A jóslás tehát ebben a témában nem működik (ha igen, azzal jelentősen félreinformálhatjuk a hozzánk fordulót, meghagyva őt az önirányítás és teremtés-tudat hiányában). Ha valaki teljesen kiszolgáltatott helyzetben él, hagyja, hogy a sors rángassa és nem tesz semmit, annak könnyű megmondani, mi történhet vele (még ez esetben sem biztos). Ám aki már tudatosabb, annak egyre több a lehetősége.
Az égi jelenségeknek rengeteg analógiája van a földi szinten. Ahhoz, hogy sorsunkat megfelelően és tudatosan kezeljük, óriási segítség az asztrológia. Rálátást ad arra, mikor mi lép működésbe, minek van ideje – ezt tudva egészen másképp kezelhetjük életünket, mint ha nem lennénk tudatában ennek.
Természetesen, ezek kozmikus működések, amik működnek úgy is, hogy egyszerűen, asztrológia nélkül is pontosan érezzük, érzékeljük: minek van ideje, minek nincs, merre érdemes irányt venni. Nagyszerű dolog, ha figyelünk erre az érzékelésre magunkban és hagyjuk vezetni magunkat!

Zentai Anna

2015.05.14.