2015. május 13.-14.

Május 13. szerda – 14. csütörtök – Kicsiben megint elérkeztünk egy holdciklus végéhez, így e két napban ideje van annak, hogy átgondoljuk az utóbbi pár hét megéléseit és összegezzük, mit is tanultunk, mivel lettünk gazdagabbak, mit szűrhetünk le a látottakból-hallottakból. A szerda mélyebb érzésekkel és az elvonulásra, önmagunkban való kiteljesedésre való igénnyel érkezik, a csütörtök már energikusabb lesz. Szerdán olyan felismerésekre juthatunk, olyan tanácsokat kaphatunk, amik egyértelműen előre mutatnak, nekünk már csak cselekedni kell. Csütörtökön is jelen van ez a lehetőség, itt főleg a szellemi erőnket, akaratunkat, elszántságunkat aknázhatjuk ki. E napon éri el a Merkúr a beavató Nimród csillagzatot, így mostantól már érezhető, hogy szellemi-kommunikációs értelemben, gondolatiságunkat illetően, ideje elhagyni a rossz szokásokat, önsorsrontó gondolatokat és újra átitatni azt fénnyel, szeretettel! A gyermekek általában is tanító, beavató minőséget képviselnek a megfáradt felnőttek számára, de most még inkább.
Csütörtökön könnyebben emelhetjük önértékelésünket, ösztönzést kapunk, hogy belelépjünk olyan helyzetekbe, amik iránt ugyan ellenkezünk, ám mégis tudjuk, épp ezek visznek előre. Estére kisebb érzelmi kihívás által, szintet tudunk lépni.
Vannak most, akik nagyon mélyen érezhetik magukat. Mintha egyre közelednének egy végső határhoz, ahhoz a ponthoz, ami a tűréshatár és a mélypont vége. (Hurrá 🙂 Épp ez hozza a megoldást!) A helyzet az, hogy itt valójában semmi más nem repít a mélybe, csak a saját gondolkodásunk, amiről most akaródzik kiderülni, hogy teljesen helytelen, hogy téves eszméket dédelgettünk eddig, hogy olyan dolgokban hittünk, ami valójában nem is úgy van, ahogy mi azt szörnyen sötéten látjuk, hanem sokkal, de sokkal, de sokkal fényesebb, szebb, jobb, szabadabb, könnyebb és élhetőbb a valóság! Mindazok a hiedelmek, amik mélyre visznek, el kell érjenek egy végső fázist, amikor kiderül, hogy valójában nincs is létjogosultságuk. Aki engedi a folyamatot, megéli, vagy már eljutott oda, hogy felismeri ezt, az átlendül a holtponton és irány újra felfelé! Kiderül az ég, kisüt a nap és egyszerűen: láthatóvá válik, hogy nagyon is van ok az örömre, sőt, sokkal jobban, mint eddig bármikor!


Zentai Anna