2022. július 18. – 24. – Heti csillagüzenetek

Ezen a héten lélekben megjárjuk a Mélységek Folyóvizének próbákkal teli útját, ugyanis lelkünk jelölője, a Hold, vasárnap déltől a következő vasárnap kora délutánig az Eridanus csillagkép felett halad. Ha olyan dolgot élünk meg, amelyben látszólag a normálissal ellentétesen cselekszünk, döntünk, vagy viselkedünk, ha keresztülmegyünk egy tisztító folyamaton pontosan ebben az időszakban – akkor jó úton haladunk, éppen ez az egyik jellemzője ennek a misztikus útnak és ez a kulcsa a megérkezésnek is!

A Jóisten alkotta csillagos égbolton a Nap a Rák csillagkép megnyíló, befogadó ágánál jár e héten. Magával hozza az Ikrekben megtapasztaltakat, a tudását annak, hogy a látszólagos különbségek mögött valójában minden egy! A héten kiemelten fontos kérdéskör lesz a megnyílás és befogadás! Vagyis jól gondoljuk meg, vagy még inkább érezzük át, hogy mi az, amire érdemes most megnyílnunk és mire nem! A szívünk tudja, a lelkünk rálelkesedik, a testünk rárezeg, csak az elme kételkedhet, de ezen felül tudunk emelkedni és képesek vagyunk a nemesedésre, a nemet mondásra, amely most kiemelten fontos lehet! Ugyanakkor ideje van a szívvel teli nyitásoknak, megnyílásoknak is; annak, hogy tudjuk kérni, amit eddig talán nem mertünk, pedig szívbéli vágyunk, hogy tudjunk igent mondani arra, ami valójában jólesne, amit igazán szeretnénk. 25 hétfőig mindezek az élmények fokozódnak, hiszen majd ekkor áll együtt a Nap az Altarf csillaggal, a Rák tekintetével – az ő üzenete az, hogy ‘ahol a tekintet, ott a figyelem és a teremtő energia’!

Az ember alkotta Zodiákus körön 22. péntektől a Nap az Oroszlán jelébe érkezik. A vizes, érzékeny Rákból a tüzes, erőteli Oroszlánba lépve a Természet is egyre hevesebb, melegebb, izzóbb és fényben gazdag. Most érdemes magunkhoz venni minél több napfényt, hogy téli erőtartalékainkat megsokszorozzuk! A Természet bősége és gazdagsága ontja kincseit! Ebben az időszakban kiemelt téma az önszeretet és az életünk önálló, sajátkezű (és saját gondolatokon, döntéseken és véleményen alapuló!) irányítása! Az Oroszlán erőtere megadja számunkra azt, amivel már nagyon fontos feltöltekeznünk: az emberi önbecsülést, a méltóságteljességet, saját személyiségünk és erőnk becsülését! Manapság, amikor sokféle külső hatás húz ide-oda és sokan tele vannak áldozati szerepmintákkal, nagyon jelentős, hogy mindenki tudjon beleállni a saját erejébe, megtalálja középpontját, tudjon dönteni, határokat húzni, nemet mondani – ehhez is szükséges az oroszláni önirányítás, uralmi szerep a saját sorsunk alakításában! Ehhez most apai minták oldódnak ki. Érdemes végiggondolni azt, hogy hol adtuk át a hatalmat életünk alakítása felett különböző tekintélyszemélyeknek! Ideje rálátni erre és visszavenni ezt az erőt magunkhoz.

HÉTFŐN a Vénusz a Rák zodiákus jelébe érkezik. Mélyülnek az érzelmek, gyengédség és romantika lengi be a szerelmeket, párkapcsolatokat. Otthonunk szépítése, harmonizálása, családi kapcsolatokban békülés kezdődik meg. Álmainkon át e napon a lelkünk üzen, lélektársainkkal könnyedén felvehetjük a kapcsolatot. A Merkúr-Plútó szextil okán mély dolgokat érhetünk meg.

KEDDEN a Merkúr is az Oroszlán jelében folytatja útját és ez a rálátó megértés időszakát hozza el a következő hetekre. Világosan ráláthatunk saját működésünkre és ez a tudás az, ami által jó irányba változtathatunk életünk alakulásán! Ideje jön annak is, hogy világosan és szeretettel mondjunk ki, beszéljünk meg fontos dolgokat! A szerda hajnalban egzakt Nap-Plútó szembenállást is erősen érzékeljük már, általa teljes rálátást kaphatunk életünk fontos helyzeteire, működéseire! Ezek a rálátások szintlépést eredményezhetnek, a megújulás ideje van.

SZERDÁN a hajnali álmainkat különösen érdemes megfigyelni! A fény, a világosság, az isteni énünket jelölő Nap a Plútóval kapcsolódik, aki a bennünk lévő megújító, regeneráló erőket és sorsunk alakulása feletti hatalmat képviseli! Anyai és családi minták kioldódása, határhúzás megtörténte, mélyreható átalakulás, életvezetői szerepünk vállalása most rendkívül aktuális!

CSÜTÖRTÖKÖN a harmonizálástól az erő és akarat érvényesítéséig tart a lelki út, délután intenzív érzelmi folyamatokat élhetünk meg. A tudatosság ma nagyon fontos! Válogassuk meg, hogy szellemileg, gondolatilag minek adunk teret!

PÉNTEKEN reggel a nap lelki felszabadulással, érzelmi tisztulással és megkönnyebbüléssel indul, érdemes minden újra és másra nyitottnak lenni. Késő este lép a Nap az Oroszlán tüzes jelébe.

SZOMBATON a Hold a Pleiadok csillaghalmazán át igen termékeny erőkkel ajándékoz meg. A Merkúr-Jupiter trigon fényszöge az esti órákban egzakt, ami intenzív lelkesedést, motiváló inspirációt, egyben szellemi emelő erőt ad. A lényegi dolgok világos megbeszélése emel oda, hogy elinduljon valami, ami igaz és valós – és fordítva is, ami most az igazság, az életöröm és bizalom jegyében tud elindulni, az rálátó megértést és egyértelmű kommunikációs lehetőséget hoz. Égi és földi működéseket egyszerre érthetünk meg. Ami most elindul, az később bőséget, gazdagságot hoz.

VASÁRNAP már egyre erőteljesebb a hétfői Vénusz-Jupiter fényszög, amellyel kézzel fogható eredményeket is teremthetünk, főként kapcsolatainkban. Kapcsolati tanítások, megértések, egyben új kezdetek napja lesz a hétfő, amely kiválóan alkalmas nagyobb lépések megtételére is!

Részletesebb napi útmutatók a hét folyamán várhatóak.

Zentai Anna

Fényképen: Nagymező, Gyenesdiás, Festetics kilátó