A szeretet mindenek felett! – Nap-Merkúr-Pollux együttállás

A Nap és a Merkúr együttállnak most a Rák zodiákus jegyében, az Ikrek csillagkép alatt, a Pollux csillagnál, amely a halhatatlan, isteni rész fényének üzenete és mindez szemben a Bak jegyben járó Plútóval, aki a Nyilas csillagkép kiáradó részénél jár.

A rálátó, világos megértés üzenete a Nap-Merkúr egysége. A Plútóval szemben állva mélységeket mozdíthat meg egy-egy szó, mondat, vagy impulzus most bennünk és előkerülhetnek olyan másságok, különbözőségek, akár ellentétek is, amelyek egyszerűen két különböző minőség működései. Ha a duális emberi világot, a látszólagos felszínt, a földi sík maya káprázatát nézzük, láthatunk benne anyai mintázatokat, a Rák jegy és a Hold uralma okán; láthatunk régi családi mintákat, sérüléseket. Ha így nézzük, akkor lehet a Bak részéről elszigetelődés és a sérülésekre adott régi reakciók ismétléseként önkorlátozás. Ha így nézzük…. Elindulhatnak feszültségek, amelyek mélyre ható bekövüléseket robbantgatnak… De ha isteni szempontból tekintünk a rendszerre és a csillagképi fényüzenetet nézzük, akkor az Ikrek és a Pollux iránymutató fényén át tudhatjuk, hogy most mindezen túl ott van valami, ami a lényeg! Ott az üzenet, hogy a különbözőségeket meglátjuk és felismerjük ugyan, de ezek a különbözőségek csak együtt életképesek és eleve rendelt sorsuk az, hogy együtt, egymással vállvetve, összefogva haladjanak az úton! Ahogyan Castor és Pollux, a két testvér egymás vállát átölelve halad és Égi Napkapuként nyit utat az útra, úgy most itt a Földön, emberi kapcsolatainkban is lehetőség van arra, hogy felismerve a felszínen eddig játszmázó mintázatainkat, ezeken túlemelkedve arra koncentráljunk, ami valóban él és halhatatlan: a Pollux által ragyogó Szeretetre, a lényegre, amely mindenen túlmutat, mindent felülmúl, amely az egyetlen maradandó valóság minden múlandó, átmeneti létező felett!

Ha meg tudjuk lépni ezt és a Szeretet tud győzedelmeskedni, legyőzve minden félelmet, szorongást és bekapcsoló reakciót, ha meg tudjuk beszélni (Merkúr) feltétlen szeretettel (Nap) a számunkra fontos dolgokat és visszatalálni ehhez az egységhez (lent az Egyszarvú csillagkép adja az alapot), akkor megtörténhet a régi minták teljes, radikális kitisztulása (bak Plútó) és egy minőségi, csodálatos szintemelkedés!

Zentai Anna

Kép: Pinterest