2021. november 19. péntek – Szerelmes Telihold

2021. november 19. péntek – Szerelmes Telihold

Ezekben a hetekben, ahogy már írtam is, zajlik egy vizsgaidőszak kapcsolati téren. Egyrészt megmutatkozik, hogy mely kapcsolatunk igazán termékeny, mi ad igazi örömöt, mi életképes. Másrészt nekünk rendelt, karmikus kapcsolatok jelenhetnek meg, vagy tűnhetnek fel újra (ez akkor igaz, ha jó érzést ad az együttlét, mert ha nem, akkor önkorlátozó hiedelem kitükröződésével szembesülünk). Hogy mennyire engedjük meg magunknak azt, hogy a fizikai létezés minden örömét megéljük és hogy valóban a szívünk szerint éljük-e meg, ezekből is tanúbizonyságot teszünk mostanában. Ahogyan szerdán a férfi minőség tisztulásának csúcspontján túllendültünk, úgy pénteken reggelre a női minőség tisztulásának tetőpontja érkezik el!
Párkapcsolati működések, kapcsolati minták, női minták, az életörömöt, termékenységet és biztonságot érintő ellenállásaink tudnak most kioldódni. Ideje felszabadítani a(z igazi) vágyakat, a létezés örömét. Ideje rájönni, hogy hol kevertük össze a birtoklást a szeretettel, ideje elengedni minden ragaszkodást, átkerülni a nyitottságba, a megengedés állapotába. Ideje szabaddá válni bármitől, ami megköt!
A Vénusz most a Nyilas csillagai alatt járva papnői, tanító-női minőséget hoz, a női minőség az, amely most lehozza a magas tudást. A vele kapcsolódó Uránusz a tágabb és magasabb megértés által a tisztulás és szabadulás eredményét hozhatja, melynek alapja az önismeret és egy belső fordulat, célja pedig egy új, magasabb életminőség elindítása és élése.
Délelőtt teljesedik ki a telihold (egzakt idő, magyar idő szerint: 09:57). A Hold is a termékenység üzenetét hozza ma, hiszen a délutáni – kora esti órákban elhalad a Pleiádok csillaghalmaz alatt, amely az égbolt legtermékenyebb területe! Így ez a mai délután és este igen eredményes lehet, bármibe is fogunk. A telihold idején azonban még a Bika testénél halad és így kapcsolódik a Nappal, aki a Mérleg csillagkép vége felé jár, egyben annál az égi résznél is, ahol a Kígyótartó a Kígyó fejét fogja – ez a gondolatok tudatos, önálló irányításának, kézben tartásának az üzenete! Jelen van tehát a jövőt érintő igazságok megmutatkozása, a teremtő gondolataink tudatos megválogatása és generálása, illetve a termékenységből születő biztonság és bizalom kérdésköre. Jelen van még az is, hogy itt az idő konkrét cselekvésekkel, aktívan tenni azért, hogy egy tiszta és szabad életet élhessünk, minden korlátozástól és tehertől mentesen és az is, hogy magunk határozzuk meg, mit érzünk, hogyan élünk és ne adjuk át másnak az irányítást! Jelen van ugyanakkor a szerelem, az élet minden örömének megélése és az alkotó erő, a kreativitás, amelyet a lelkünkből szabadítunk fel és ehhez pedig kapcsolódhat az, hogy másokért is tegyünk, közösségben, együtt cselekedjünk az örömteli és szabad életért!
Mindezek mellett a Merkúr is különleges erőket közvetít most: a Mérleg csillagkép közepére ért és együttáll a Kígyótartó alfa csillagával is, az Unukalhai csillaggal, amely a tudatos teremtés, a teremtő erőink kézben tartása és ezzel együtt a gyógyítás csillaga is! Most nagyon érdemes odafigyelni arra, hogy mit engedünk be a gondolatainkba, illetve, hogy egyáltalán mi határozza meg azokat, hiszen az egész életünk és sorsunk alakulása, teremtése innen indul! Ideje kézbe venni az irányítást és megalkotni az egész-séget!

Zentai Anna