2021. november 13. szombat – 14. vasárnap

2021. november 13. szombat – 14. vasárnap

A csillagos égbolt mindenkor megmutatja, hogy minek van ideje éppen a földi világban. A csillagok fénye üzenet, az égi jelképrendszer pedig különböző minőségeket, analógiákat jelenít meg, nem konkrét, gyakorlati eseményeket, hanem erőket, minőségeket, rezgések milyenségét, hogyanját. Felhasználható energiákat a teremtésben, hatóerőket, melyekkel mi magunk bánunk valamiképpen, tudatosságunk és szeretetre való képességünk függvényében. Nézzük most meg, hogy minek van ideje ezen a hétvégén!

Három háromszög is feláll szombatra az égbolton. A Mars/Merkúr-Uránusz-Szaturnusz előkelő hármasa üzeni: most ideje van a láthatóban zajló dolgok mögé nézni, megkeresni a miérteket, az okokat, a mögöttes működéseket, megkeresni magunkban, hogy mivel idéztünk elő helyzeteket, történéseket, megéléseket, egyben ideje van elengedni is, mindent, amihez eddig ragaszkodtunk, főként hitrendszereket, vagy bármit, ami miatt nem vagyunk szabadok – mindez pedig ahhoz segít hozzá, arra késztet és oda irányul, hogy megtisztuljunk attól, ami nem vagyunk és önmagunkat felvállalva, meghaladva régi önkorlátozásokat, szabadon önmagunkként éljünk! A mostanában zajló erős megélések, a különösen megérintő, mélyre ható, felzaklató vagy indulatba hozó élmények mind arra kívánnak rámutatni, hogy a külvilág tükrében a még fel nem dolgozott és meg nem gyógyított sérüléseinkkel találkozunk, csak időről időre más formában, más díszlettel, más szereplőkkel! Ha önmagunkat gyógyítjuk, az egész rendszer gyógyul velünk. Érdemes most számot vetni félelmeinkkel, gátlásainkkal, szorongásainkkal, önsorsrontó működéseinkkel és határozottan tenni azért, hogy meghaladjuk ezeket!
A másik két háromszög jóval finomabb és rendkívül támogató erejű. A Mars-Vénusz-Hold/Neptunusz kapcsolódása üzeni, hogy nagyon mély érzések jönnek most fel, újra jelen van a múlt, minden érzelmével együtt, jelen van egy feloldódás- és harmóniavágy, egyben az önazonosság megőrzése is, mindez pedig átalakulásra és új kezdetre inspirál – ugyanakkor ez érvényes visszafelé is: külső erőknek nem szabad most hagyni, hogy elbizonytalanítsanak, mély szenvedélyeink, mélyről feltörő erőink viszont megvizsgálandók. Mindebben segít egy céltudatos női minőség, a lépésről lépésre való harmonizálás, az égiekkel való kapcsolódás, a magasabb, isteni világok és erők megszólítása. Párkapcsolatokban vizsgaidőszak van, fokozatosan derül ki, hogy mi életképes.
A Nap-Neptunusz-Plútó háromszöge pedig mély és világos rálátást ad saját mélységeink, lelkünk, tiszta érzéseink működésére – ahogyan önmagunkkal tisztába jövünk és elhagyjuk a lehúzó érzéseket, kilépünk az áldozatszerepekből, lezárjuk a méltatlant, keressük az egységet, úgy épül lépésről lépésre új világ. A bak Plútó lassú, de biztos és kíméletlen átalakító, megújító erejét most ahhoz adja, hogy kilépjünk a mások által ránk erőltetett eszmékből, újra önmagunkra találjunk és visszavegyük az irányítást életünk, szellemünk, tudatunk, lelkünk, cselekvéseink felett! Fontos kérdés most, mindenki számára, bármilyen helyzetbe is kerül, hogy mit választ: mások által hagyja-e irányítani érzéseit és gondolatait, vagy meglátja-e, hogy lelke tiszta hívását kell követnie és beleáll-e saját erejébe, vezetőjévé válik-e sorsának, életének?

Szombaton késő délutánra egzakt a Merkúr és az Uránusz szembenállása, amely elsősorban szellemi tágulás, szabadulás idejét mutatja. Az egyik oldalon a mély megértés, a láthatatlan titkok felfedezése, de akár szenvedélyes és mély beszélgetések is megjelenhetnek – a másikon pedig ott van a nézőpontváltás, a látókörünk tágítása, a ragaszkodás és birtoklás elengedése, a szabadulás által az új utakra indulás. A Merkúr már a Mérleg első serpenyőjéhez közelít, így a múlt igazságai kerülnek kimondásra mostantól! A bizalom, önbizalom kérdésköre a hangsúlyos most is. Két egymást kiegészítő minőségnek illendő most működnie: az anyagban való szabad mozgásnak, a birtoklásmentes szeretetnek és teremtésnek, illetve a lélekgazdag kommunikációnak, az érzelmes, érzékeny szavaknak, kifejezésnek. A lelki és testi jólét együtt adja a teljességet – ennek igénye jelenik most meg szellemi és kommunikációs szinten!

Meglehet, sokan tapasztalják most a hétköznapokban azt, hogy azok a rendszerek, emberek, dolgok, amelyeknek eddig a közelében, hatókörében voltak, amelyekkel eddig együttműködtek, mégsem azok, aminek hitték őket. Kibújik a szög a zsákból, lekerül a fátyol (a Merkúr-Mars az utóbbi hetekben táncolt el az Angyal fátylának csillagai alatt). Valójában eddig is tudható, érezhető volt minden! Most egyszerűen felszínre kerülnek, megmutatkoznak az igazságok, kiderül a valóság. Kiderül, hogy mégsem a szép szavaknak, nem a látható felszínnek, hanem az érzéseinknek kell hinnünk! Minden, ami manipuláció, ami a hatalomról, birtoklásról, a mások érdekeit figyelmen kívül hagyásról szól, most levizsgázik, megmutatkozik. Saját magunknak is tanítás ez: vajon kinek és miért hagyjuk, hogy használjon, bántson, szívja az erőnket? Mi vitt el önmagunktól, miért hittünk jobban másoknak, mint saját magunknak? Ideje újra megszeretni önmagunkat és engedni, hogy szeretve, becsülve legyünk!

Zentai Anna – asztrozófus
Kép: Pinterest