2016. március 14-15-16.

Március 14. hétfő – 15. kedd – 16. szerda – A Nap a visszaúszó hal alatt járva, nem csak a még be nem teljesedett vágyakat és elrendezendő (karmikus, emberi) munkákat hívja most vissza, de a hétköznapok hajtásában megkopott kapcsolatokba is visszahelyezhető most az igazi barátság, a mély kapcsolódás, vagy akár a szerelem varázsos érzése.

A Merkúr hétfőn és kedden még a Vízöntő csillagai alatt úszik, ezek a napok a jövő tisztítását, a szebb jövő érdekében történő információáramlást és szellemi felszabadulást segítik – szerdán azonban a Merkúr is a Halak csillagai alá ér. Aki szellemi-kommunikációs képességeiből él a mindennapokban (akár ír, beszél, közvetít valamit, vagy összekapcsol embereket), azok számára különösen ihletett időszak jöhet, a múltból visszatérő képességek felhasználásával. De szerdától térnek vissza kapcsolatainkban azok a feladatok, amelyek megértésről és megértetésről, önkifejezésről szólnak.

A Vénusz kedden halad el a Vízöntő legfényesebb csillaga, a Sadalmelik alatt, így ekkor a legerősebb az érzelmi-párkapcsolati tisztulás folyamata.

A Hold ugyanakkor az önlegyőzésben és felfényesedésben segít, hétfőn a Bika csillagkép mellett Nimród csillagai alá ér és csak szerdán jön a továbblépés az Ikrekbe, addig Nimród fényüzeneteit közvetíti. A kedd és a szerda így a Tejút erejével átitatott érzésvilág és álmok, intuitív, ösztönös megérzések ideje. Szerdától is érzékelhető lesz majd, hogy a Tejútról hozott erőkkel töltekezett fel a Hold, vagyis lelkivilágunk, érzéseink birodalma.

A Mars lassan különleges helyszínre kúszik az égbolton: szerdán éri el a Kígyótartó első kezét, amely a Kígyó Fejét tartja, ez a szellemi erőink kézben tartását, irányítását, velük való munkát, mágiát jelképezi! Itt az ideje gondolataink és belső erőink összefogására, a velük való tudatos varázslásra! Nagyon fontos ez a belső szellemi munka, hiszen minden gondolatunkkal és a magunkban megalkotott képekkel a jövőnket teremtjük. Ugyanekkor éri el a Mars a Skorpió ollóját is – ideje jött tehát, hogy belső világunkban levágjuk magunkról azokat a minőségeket, amelyek már nem visznek előre, engedjük eltávozni mindazt, ami alacsonyabb létszinten tartott eddig! Óriási erő és bátorság van bennünk, hogy meglépjük e belső döntéseket, folyamatokat.

Mindezek mellett a hétfői napon ideje van a koncentrált gondolatoknak és kommunikációnak, szellemi határaink és hitetlenségünk tudatos meghaladásának, hitünk megerősítésének és a férfi-nő kapcsolatok újragondolásának. A jövő érdekében letisztuló érzelmi minták új alapot adhatnak egy magasabb szinten működtetett párkapcsolati rendszerhez. Kedden, 15-én mélyebb megértésre, nagyszerű ötletekre lehet számítani. Kapcsolatainkban a megértés, az elfogadás és megbocsátás, a bölcs szeretetteljesség működtetése segít előre!

16-án szerdán a Jupiter és a Plútó a felemelkedés inspiráló erejében, azaz egy tüzes trigon fényszögben kapcsolódnak össze. A Jupiter oldaláról (Oroszlán csillagkép, Szűz jegy) a Szeretet Bölcsessége, a feltétlenség tanítása, a rendrakó munkák jelennek meg – a Plútóéról (Nyilas csillagkép, Bak jegy) az anyagban való lassú haladás és radikális szintlépések, az önfelvállalás, küldetésfelvállalás, de akár mélyebb, eddig titkolt igazságokra való ráébredés is megjelenhet. Szenvedélyes hitet, hitrendszerünk, világnézetünk gyökeres átalakulását is hozhatja ez az időszak, de nagyobb változtatásra is serkent – tanító mesterünk, a Jupiter a sorsunk önálló irányítására (Oroszlán), a sorsemelő erőinket megmozgató Plútó pedig az anyagban, a hétköznapi létezésben való tudatosabb, hatékonyabb működésre inspirál!

Ideje rájönni – sorsunkat magunk szőjük, nem múlik rajtunk kívül állókon.

ZenTaiAnna