2015. október 15.

Október 15. csütörtök – A Hold a lélekkutatás és lelki stabilitás jegyében, a Skorpióban jár. A Skorpió minőség a látható mögötti láthatatlan működések vizsgálatát, megismerését jelenti és azt, hogy a múlandó, anyagi dolgokon túl felfedezhetjük kiapadhatatlan belső erőnket. A Hold mögött a Mérleg csillagkép ragyog, a nap nagy részében a múlt igazságai érzékelhetők, késő délután már a lelki egyensúly jelenik meg.

 Péntek hajnalra fordulva a Mars és a Plútó nagy szellemi erőket mozgató, emelő erejű fényszöge pontosodik be. Az Oroszlán csillagai alatt járó Mars és a Nyilas csillagai alatt bandukoló Plútó a régi rendszerből való kitörést az önismeret, önuralom és a magasabb igazságok, tanítások által teszi lehetővé. A Mars által sikeresen kiléphetünk azokból a körökből, amiket már feleslegesen futunk, emelő ereje az ég felé, magasabb minőségbe emel, a belső, szellemi akarat erejével visz magasabb létminőségbe. A Plútó a másik oldalon a teljes átalakulás, robbanásszerű megújulás ereje, bár mindez most földies jegyekben (a Zodiákus körön a Szűz és a Bak jegyekben) kissé visszafogott, gyakorlatias, ugyanakkor kézzel fogható formában jelenik meg. 

 Egyre nagyobb a késztetés, hogy felvegyük a kapcsolatot az égiekkel, a magasabb szférákkal. Tanuláshoz és tanításhoz egyaránt serkentő erőt kapunk (a tudás megszerzése itt nem földi, hanem magasabb szintű bölcsességet jelent). A szeretet ereje és a mindent átalakító, égi igazság együttes emelő ereje nyilvánulhat meg ebben az időszakban!

 Zentai Anna

Kép: mindblowingpicture.com