2015. december 02.

December 02. szerda – A Nap ma vonul el a Skorpió szíve, az Antares csillag fölött. A legmélyebb szeretet áramoltatása, megélése és sugárzása időszerű, ugyanakkor ennek jegyében a mélységes átalakulások. Most bármely forrásból, bárkitől és bármilyen formában rálátásunk nyílhat arra, mi az, amit még egóból, önzésből teszünk, és változtathatunk ezen, hogy a szeretet érvényesülni tudjon.
A Merkúr a Kígyótartó Sabik csillagánál, a Mars az Auva csillag alatt halad el. Gondolataink és szavaink teremtő, gyógyító ereje ma ismét fokozottan működik. Az ölelésnek ismét különleges ereje van. A Jupiter egyre közelebb kerül az Oroszlán nemző részéhez, a hit teremtő ereje most rendkívül fontos! Pusztán az, hogy hiszünk valamiben, már teret enged annak, hogy az valósággá váljon!
Nem sokáig halad már a Jupiter az Oroszlán csillagkép alatt, hiszen 10-től már a Szűz csillagai alá lép és itt vonul majd jó ideig. Így az ösztönök uralása, a szeretettel való táplálás és irányítás, az ősi bölcsességek előhívása már csak pár napig hangsúlyos, majd december 10-től a belső munkákra, a múlt rendezésére és a továbblépésre, nagy elindulásokra terelődik ez a hangsúly.
A Hold déltájban halad el a Regulus csillag alatt, az Oroszlán szívénél – így ez a nap erősen szól a feltétlen szeretet sugárzásáról, mind önmagunk, mind mások felé! Érdemes elgondolkodni azon, hogyan is tudunk „jól” szeretni – hiszen nagyon sok helyzet lehet, amikor nem látunk tisztán és a szeretetre hivatkozva teszünk, vagy várunk el szeretetlen dolgokat. A Szer-etet az alapelemünk, az éltető energiánk, amely maga a végtelen isteni megnyilvánulás, ami mindent életben tart, táplál, etet, aminek érzését legegyszerűbben szeretetként tudunk megfogalmazni – és ez soha, semmilyen esetben nem köthető elvárásainkhoz, ítélkezéseinkhez.
Ma a Nap és a Hold is a szív csillagait érintik – ideje hát, hogy még inkább érvényesüljön a Szer-etet!

ZenTaiAnna