Három kérdés – három válasz I.

Három kérdés – három válasz

Időnként arra ragadtatom magam, hogy bevásárlás közben végigpásztázzam az aktuális bulvárlapok és magazinok címlapjait. Ilyenkor szokott előfordulni, hogy megint azzal szembesülök: ha a világ és az ember alapvető működéseivel tisztában lennénk, nem tennénk fel hülye kérdéseket. No, nézzünk egy párat és a hozzájuk kapcsolódó belső monológot!

“Milyen szakmából élhet meg a gyerek?”
Vicc. A gyerek abból a szakmából (hívatásból) fog megélni, ami eleve bele van kódolva, amire született (ez alól rendkívül kevés a kivétel, mondhatni, hazánkban szinte nincs is). Eleve minden egyes leszülető lélek hívatva van valamire és ez a valami kicsi gyermek kora óta benne él. Ha hagyjuk a gyermeket kiskorában szabadon játszani, meg is mutatkozik (ezért is oly fontos neki a szabad játék). Ha a gyerek később nem tudja, mire hívatott, az azért lehet, mert a külső hatások, elvárások miatt elnyomta magában. Mit tehetünk? Ne befolyásoljuk és hagyjuk, hogy figyeljen a lelkére! A másik vicc, amikor 14 évesen el kell dönteni, hova tovább. Tapasztalat nélkül. Ha a gyerek nagyon nem tudja, mit kezdjen magával – hagyjuk meg neki a tapasztalást és azt is, hogy bármikor tovább léphet, változtathat. Akárhogy is, de a gyerek 1. nem azért jön, hogy a szülők céljait és vágyait beteljesítse, hanem azért, hogy a saját céljait és vágyait érje el, 2. hiába végez jól fizető munkát, ha nincs a helyén és boldogtalan. Ezt, ugye, szívünk gyümölcsének nem akarjuk?

“Hogyan múlt el az éjszakai bepisilés?”
Hm. Tudjuk ugye, hogy minden egyes fizikai probléma, ami a testünkben megjelenik, csak tünet. A gyökere a lélekben van. Ennek is. (Lásd: nappal visszatartom magam, annyira félek, csak éjjel, öntudatlan állapotban merem elengedni magam.) Az éjszakai bepisilés a kisgyermekeknél általában arra vezethető vissza, hogy retteg az egyik szülőtől, vagy családtagtól. Szülő ilyenkor legyen kedves magába nézni és elgondolkodni azon, mennyire akarja uralni a gyermek lelkét, érzelmeit, vagy hagyja-e, hogy a gyermeke önmaga legyen és szabadon megvalósítsa, elengedje önmagát? (Kicsit hasonló a helyzet az előző kérdéshez…) Tehet a szülő bármit fizikai szinten, ha a lelki stresszt nem oldja, akkor a testi tünet vagy nem múlik el, vagy felváltja egy másik.

 

“XY rossz órában született?”
Vicc kategória kettő. Nem létezik ilyen. Nincs olyan, hogy valaki “rossz órában”, vagy “rossz csillagzat alatt születik”. A lélek, a leszületése előtt magasabb tudati szinten választja ki születése helyét és idejét, családját és körülményeit. Pontosan tudja, mikor kell születnie, hogy azokat a kozmikus teremtő erőket kapja meg, amikkel a jelen életre választott küldetéseit végig tudja vinni és amikkel teljes életet élhet. Ha elkeserítő információkat hallunk magunkról, azonnal csípjük fülön magunkat és álljunk tovább. Mert az az információ, ami igaz, tiszta és segítő, arról szól, hogy MIRE is születtünk, mire vagyunk hívatva, kódolva, küldetve. Arról, hogy Isten végtelen intelligenciájának és energiájának mely szeletkéjét képviseljük.

 

 

Z. A.