2015. december 19.-20.

December 19. szombat – 20. vasárnap – A Nap utolsó óráit tölti a Skorpió csillagai alatt, ebben az esztendőben. Még van egy hétvégénk, amíg igazán merhetünk önmagunkba nézni, változni, lebontani egó-páncéljainkat.

A Merkúr e hétvégén bekapcsolódik a Plútó-Uránusz fénykapujába, így szellemi-kommunikációs értelemben most jön ideje, hogy dimenziót váltsunk és kitágítva gondolati-szellemi korlátainkat, fogékonyan az új eszmékre, nagyot váltsunk. Beszélgetésekben, információk áramlásában a végletek, magasságok és mélységek, misztikus, belső működések kerülnek elő. Mindezt céltudatosan, lépésről lépésre, a lényegre koncentráltan visszük végig.

A Hold a Kos jegyében jár, mögötte a Halak csillagkép. Szellemi szinten zajlik az összegzés, a visszatérő helyzetek lehetőséget adnak az eddig megoldatlan ügyek megoldására. A végső összegzés ideje vasárnap este lesz.

A Vénusz immár a Mérlegben járva most érzékelteti, hogy földi ügyekben nem az ember dolga ítélkezni – az égi rend, különösen a múlt igazságai válnak most érzékelhetővé érzelmi kapcsolatokban. Mérlegre kerül a nőiség. A Mars a Szűz előrelépő lábánál a jövőért való munkálkodást, előrelépést üzeni. A Jupiter a Szűz múltból ellépő lábánál megkönnyíti az ünnepekre való készülődést: most könnyen el tudjuk engedni a múlt dolgait, akár egy nagytakarítás, vagy régi tárgyainktól való szabadulás esetén.

A Szaturnusz az Antares csillaghoz, a Skorpió szívéhez közelít – hétfőn áll együtt vele. Érdemes nyitottnak lenni minden változásra, elengedésre, hiszen a Szeretet éltető ereje akar beköltözni mindennapjainkba! Ehhez le tudunk válni mindarról, ami nem segíti ezt, vagy ki tudunk lépni a komfortzónánkból, hogy a változás megtörténjen. A legmélyebb átalakulások ideje van.

Plusz egy üzenet: a Karácsony előtti időszak csak pár olyan hét, amikor a legkevesebb a Fény – engedhetünk a kétségeknek, lehúzó erőknek, de dönthetünk úgy is, hogy nem tesszük. Egy dolog biztos: már közel a téli napforduló, a Fény Születése. Miért adnánk fel ilyen hamar? Semmi mást nem kell működtetni, csak a Türelmet. Áldásos dolog, higgyétek el.

ZenTaiAnna