2015. december 18.

December 18. péntek – A Jupiter, a Szeretet Bölcsességének planétája belépett a Szűz csillagképbe. A Szűz kettős csillagzatának első fázisában az Arató Szűzzel találkozunk, akinek csillagrajzolata egy futó alakot ábrázol – mintha jelképesen a múltból elrugaszkodva, a jövőbe, egy másik minőségbe érkezne. Két lábfejét az Alaraph és a Spica csillag alkotja, lábaival a Napút vonalát, a Cselekvés Útját lépi át. A Jupiter most a múlttól ellépő részéhez közelít, felette a Bereniké Haja (a haj-áldozat, hajunk levágása nemesebb kérés érdekében is megjelenhet). A Jupiter jelképezi azt az oldalunkat, amikor életünket és főként a kapcsolatainkat bölcsen, szeretetteljesen, igazságosan kezeljük, megértjük azok magasabb összefüggéseit, értelmét. A délelőtt folyamán a Hold a múltunkból visszatérő minőségeket hív be (visszaúszó hal csillagai alatt halad) és ezekkel együtt van ideje túllépni valamin, rendet tenni magunkban és elindulni új eszmék és élmények felé. 
A Hold napközben a Halak csillagkép alatt jár, ideje jön visszahívni régi, még meg nem valósult vágyainkat, illetve még kihasználatlan képességeinket, amelyeket nem véletlenül hoztunk magunkkal. Akár a már fennálló helyzetek megoldása, vagy másoknak való segítségnyújtás is célja lehet ennek – arra azért figyeljünk, hogy mindig önmagunkat helyezzük előtérbe, a másokra való figyelem és az adás ne váljon saját kárunkra, mindig önmagunkat helyezzük előtérbe (vagyis azt, amit a Teremtő megtervezett és általunk érvényesíteni szeretne)!
A Nap a Skorpió fullánkjának csillagai felett halad most, így világosan ráláthatunk arra, mivel mérgezzük még magunkat az ellen, hogy életünk felemelkedjen! Ideje végérvényesen elengedni magunkból mindazt, ami már nem segít előre! Álmaink idején a Shaula csillaggal (a Skorpió felemelt farka), este már a Sargas csillaggal áll együtt a Nap (lesújtás, végső csapás).
Benső világunkban a mai nap hozhat olyan korszakváltást, amelyet követően új ember születik.
Mindemellett érdemes ma odafigyelni arra is, hogy párkapcsolati téren, érzékek és vágyak megélésében mi zajlik bennünk. Fontos változások jönnek ugyanis, a külvilág, vagy a társunk tükrében még mélyebben ismerhetjük meg önmagunkat.

ZenTaiAnna