2015. december 21.

December 21.hétfő – A Természettel együtt mozogva, most érezhetjük, hogy lezárul egy kozmikus kör, az óesztendő, melynek utolsó napjához érkezünk. Álmaink idején felszabadító információk jönnek, a szabadság szele lengedez, kitágítva eddigi gondolkodásunkat, fogékonyan az új eszmékre, most még nagyobb ívben láthatjuk saját működésünket, vagy a világét. A Hold mögött a Kos csillagzat a lelkünkön át érzékelteti, mi az a cél, amely felé érdemes irányt vennünk a ránk köszöntő újesztendőben, a következő sorskörbe lépve. A Kos erejével kellő erőt, hitet és akaratot mondhatunk magunkénak, hogy felülemelkedve ösztöneinken, az emberibb oldalunk nyilvánulhasson meg.
A Szaturnusz együttállása az Antares csillaggal szintén álmaink idején válik egzakttá, de a csillag fénye bearanyozza mindennapjainkat, hosszú napokon keresztül. Csak figyeljük, milyen élményeket, megéléseket, üzeneteket hoz nekünk – a Szaturnusz az az oldalunk, amely a lényegi értékekre fókuszál, érezteti a meglépni való (belső) félelem-küszöböket, a Skorpió szíve pedig a legmélyebben dobogó-lüktető szeretet erejét sugározza. 
Van úgy, hogy a szeretet nem kedveskedő, idilli mámor. Van úgy, hogy nagyon is szigorú, határozott, akár távolságot tartó, fegyelmet és rendet kíván. Ám mégis igazibb, mint az addigi illúziók.

ZenTaiAnna