2015. augusztus 07.

Augusztus 07. péntek – Az igazmondás napja 
Az Oroszlán ragyogó szíve alatt, ma együttáll a Merkúr és a Jupiter (információáramlás és igazság, bölcsesség) és közel halad még a Vénusz is. Ezzel együtt a Zodiákus körön a gyermeki hévvel perdülő Merkúr, ma át is lép a Szűz jegyébe, a rend és aratás fázisába.
Minden egyes megnyilvánulásunkat (kommunikációnkat), vagyis nem csak a beszélgetéseinket, de minden gesztust és kifejezést át tud hatni most a feltétlen szeretet és az igazság ragyogó fénye. Bőséges beszélgetéseket tudunk folytatni, amelyekben szerepet kap a múlt, a régi bölcsességek, vagy az emberi méltóság bármely formája és önmagunkra vonatkozó felismeréseinkben is ezek vannak jelen. Kapcsolatainkat tekintve, fontos – és szívet melengető – fordulatokhoz, időszakhoz érkeztünk. 
A Merkúr az egyszerű, hétköznapi működések megértését, a Jupiter a magasabb, égi-isteni igazságosságot és bölcsességet is jelöli, ezért e két oldal ma szépen egybesimul bennünk. Az elfogadás, megbocsátás, megértés állapotában sok kapcsolat is kisimulhat.
A Hold mögött ma a Kos csillagkép ragyog, amely lelki-szellemi szinteken az állatias ösztönök feláldozását, a célokért tett, tudatos áldozatot is szimbolizálja. De új kezdet is, sokunk számára.
Késő este a Merkúr már a Szűzben jár, így mától elindul a szellemi-gondolati rendrakás, a kapcsolatokat rendező beszélgetések ideje. Gondolkodásunk most gyakorlatiasabb, precíz, elemző.

Zentai Anna