2014. október 29.

Október 29. szerda – Átalakulásban vagyunk, ezt érdemes szem előtt tartani. A Skorpió a transzformáció ideje, a minőségi változásé, amelyről jó, ha tudjuk: csak az átalakulás igényel munkát, vagy lehet időnként nehéz, az is lehet, hogy az elhagyni kívánt minőségek még inkább felerősödve csapkodnak utánunk, húznának vissza – de a folyamat már zajlik, új idők közelednek. Gyakori eset a halandók körében, hogy lustaságból/megszokásból/hitt gyengeségből nem állunk a változás elébe, hanem üldögélünk a régi, már működésképtelen, terméketlen állapotokban, csak mert féljük azt a rövid idő alatt lezajló, munkát és egyenességet igénylő átalakulást, amely után felszabadultabban, letisztultan, sokkal jobb körülmények között találnánk magunkat. Persze, lehet így is, lehet nem észrevenni a jeleket, mekkora erővel hajtanak, terelnek égi segítőink egy olyan állapot felé, amelyben önmagunkat felvállalva létezhetnénk.

A mai napon egyébként is aktuális az önfelvállalás, illetve elsősorban érzelmi és családi ügyekben való feladatok, felelősség vállalása. Ha ér is egy-egy kisebb villámcsapás (akár gondolatként, megértésként, vagy hirtelen adódó helyzetként), ügyeinket akkor is lépésről lépésre, meggondoltan, előretekintően tudjuk végigvinni. Ha nehéz helyzetben találjuk magunkat, akkor is megoldást jelent, ha nem elzárkózunk, hanem nyitunk, többre értékeljük magunkat és merjük őszintén tisztázni a helyzetet.

 

Ma visszaköszönhetnek múltunk azon elfeledett, félretett álmai, melyeket itt az ideje megvalósítanunk. Most egyébként is, eleve érzi a lélek, minek van ideje és minek nincs – ha a Természet ritmusára ráhangolódunk, bármilyen furcsának is tűnhet mások számára, de biztos, hogy a legjobb úton haladunk. Bármilyen különleges, őrült ötletünk támad, azt érdemes megvalósítani, vagy legalább leírni, hogy azután megvalósíthassuk. Bármilyen új eszmét, a megszokottól eltérő megoldást fogadjunk nyitottan!

 

 Zentai Anna