2014. december 17.

December 17. szerda – Szerdára virradó álmaink éreztetik, hogyan végeztük eddig belső fénymunkánkat, milyen gyümölcsöket arathatunk. A Hold a mai napon az Angyali Szűz csillagai alatt lejti finom táncát, így angyali segítőink jelenléte fokozottan érezhető. Akármennyire pörgős, kalandos (vagy nyugodt és harmonikus) időszakot élünk, most könnyen figyelünk befelé, a lelki megélésekre. A mai nap amúgy is csendesebb lehet, vagy könnyebben lassulhatunk le és találhatunk békét, elégedettséget a szívünkben.
A női teremtő erők működtetésének, megélésének, a szakralitás testet öltésének ideje van e napokban. A Vénusz a Kígyó Farka csillagai alatt járva az életünket nemző erőt szólítja meg. A Férfi adja a magot, az indító erőt – a Nő formálja, növeszti anyaggá azt. A teremtésben a női energiák most főszerepet kapnak, a Férfi viszont jobban képes alázatra és védelemre, mint bármikor.
A Merkúr ma hajnaltól a Bak zodiákus jegyében halad (itt jegyezném meg, hogy a sokak által használt „csillagjegy” megfogalmazás téves, ilyen alapvetően nem létezik, vannak viszont – állatövi vagy zodiákus – jegyek és jelek, valamint Fényt közvetítő csillagképek). Szellemi, intellektuális és kommunikációs területen érzékelhető ez a váltás – a Szaturnusz uralma alatt a Merkúr visszafogottabb, megfontoltabb és fokozatos, lassú, de biztos fejlődést mutat. Sorsfeladattá válik az önkifejezés, a megértés és megértetés, illetve saját gyermeki énünk felélesztése, működtetése. 
Mostantól gondolataink között megmutatkoznak az életképesek és a fényt nem hordozó, sutba dobandó ideák. Céltudatosan, a megfelelő időben, lényegre koncentráltan tudunk beszélni, közölni. Az önkinyilvánítás terén élhetjük meg az eddigi félelmeinken való túllépést, meghaladást, ami az egyéniség és a várt célok beérését is segíti.
Még egy üzenet: Az életed akkor lesz megvalósult álom, ha nem áltatod magad többé azzal, hogy nem lesz az. Aki el sem indul az úton, hiába várja, hogy célhoz érjen.


Zentai Anna