2014. december 18.

December 18. csütörtök – Jönnek a frissítő, átalakító, emelő erők! A hét végén érik el tetőpontjaikat a már zajló folyamatok, érdemes kihasználni ezeket, nem menni el tétlenül mellettük, hiszen ha élünk velük, akkor ennek eredménye a szabadság, a gyógyulás, a könnyebbség, a gyarapodás és emelkedettség élménye lesz! Sokat jelenthet most egy magunkban végzett szertartás (pl. meditáció, gyógyító tevékenység – nem kívülről irányítva, hanem ahogyan belülről „jön” és bármilyen fontos döntés meghozatala!).
Folyamatosan érvényes, hogy az égi jelölések pusztán jelölések – a földi világban mi döntjük el, mit kezdünk velük. Aki már eddig is kihasználta a lehetőségeket, az már most is varázsos, békés, anyagiakban és érzelmekben megemelkedett időket él. A titok továbbra is annyi, hogy a spiritualitás nem a külső világ vizsgálatát és megváltoztatását, hanem a saját belső működéseink felfedezését és irányítását jelenti. Vagy csak egyszerűen: fogadni és engedni, mikor mit kíván éppen a sors.
A Napot követve, mától a Merkúr is megérkezik a Skorpió és a Kígyótartó csillagképek alá (ma a Skorpió homlokát érinti), így szellemi-kommunikációs síkon működni kezdenek a gyógyító erők. Csodásan tud működni a távgyógyítás is, ki lehet próbálni, ha a szeretet és az akarat kellően erős, akkor még nagyobb hatást lehet elérni, mint élőben.
Ha szabadok akarunk lenni, akkor szembe kell néznünk önmagunkkal, leszámolni a lelkünkben vicsorgó szörnyekkel (féltés, irigység, önzés, kapaszkodás, erőltetés, érzelmek elfojtása, stb.), merni érezni, érzékelni és teljesen stabilnak lenni. A belső bizonyosság és biztosság csodákra képes!
A Hold a Skorpió vizes jegyében jár (mosás, virágöntözés, álomfejtegetés ideje), most erősíthetjük meg belső biztonságérzetünket. Aki spirituális utat jár, az felismerheti magában, hogy már nem mással, hanem önmagával hadakozik, a küzdelem eredménye pedig a stabilizálódás.
A Hold ma is angyali birodalmak felé nyit kaput, estére pedig a Mérleg csillagzat alá ér, ahol a lélekben már érzékelhetővé válik, hogyan is mutatkozik meg az égi rend, az isteni akarat a hétköznapjainkban. Mi volt igaz a múltban, mi a most valósága? Mit akarnak tőlünk valójában?
A női erőt, a termékenységet mozgató Vénusz és a dimenzióváltást, sorsemelést jelképező Plútó egyesülése szombaton várható, eközben már jelen lehetnek érzelmi-női síkon a szélsőséges megélések, anyagi gyarapodásunkat tekintve pedig utolsókat rúgja a lustaság és a passzivitás. Gyakori eset, hogy az emelkedés előtt vissza kell hajolnunk a lendületvétel érdekében – ez se legyen probléma. A Tejút barlangjánál, beavató helyszínen, a varázslatok és gyógyulás fázisában jár a női minőség, advent negyedik vasárnapjára pedig feltámadva, újjászületve, megemelkedve koronázódik meg!


Zentai Anna