Visszapillantás – 2024. február 18. vasárnap

Érdemes most emlékezni és visszatekinteni a múltba… a múltba való visszautazás nem csak egy nosztalgikus elmerengés lehet. Lehet akár egy múzeumi látogatás, vagy a családfánk kutatása, esetleg régi naplók, feljegyzések olvasása, régi zenék, dalok hallgatása, de lehet az elmúlt napokon való elgondolkodás is, vagy bármi, aminek kapcsán most a múltba utazunk… Vasárnapra a Vénusz ugyanis megérkezik a Bak csillagkép feje alá, ahol már ott jár a Mars, aki eléri a Bak dupla alfa csillagait. A Bak fejének két ragyogó csillaga jelöli azt a tekintetet, amely a múltba visszapillantva, a Tejútra visszanézve felismeri, felfedezi az isteni minőséget – az igaz szeretetet, a valódi értéket!

Most erőteljes élmény lehet a lélek számára az a pillanat, amikor az emlékezés során, az apró részletekben megérzi, mi is jelenti az isteni minőséget! Mi az, amitől igazán él és szárnyal a szív? Mi az, ami szárnyakat ad? Nem véletlen, hogy lent a Mikroszkóp csillagkép (apró részletek tisztán látása) és fent a Sas (szárnyalás, emelkedettség igénye) jelenik meg. Érdemes most átgondolni azt, hogy mi által, hogyan tudjuk megélni, választani a jelenben is az isteni minőséget, hogyan vállaljuk fel ehhez önmagunkat, sorsfeladatainkat, hogy szárnyalhassunk?

Mivel a Vénusz és a Mars a női és férfi minőségeket jeleníti meg, az ő találkozásuk égisze alatt hangsúlyosan szólnak most a felismeréseink a párkapcsolatról, a szerelemről. Hogy hogyan működtetjük kapcsolatainkat, milyen minőségben vagyunk jelen, ezek lényegi kérdések lehetnek most. Meglehet, hogy a múltbeli magatartásunkat átlátva már tudjuk, hogy mit érdemes másképp csinálni a jelenben. Meglehet, hogy szenvedélyes szerelmet, vágyat élünk meg, de az is, hogy szerelmetes hívatásunk felvállalásához kapunk nagy erőket. (Az együttállás 22-én lesz egzakt.)

Vasárnap a Hold a Tejútra lép, így álmaink és lelki élményeink felerősödnek, intuíciónk fokozottan működik, a beavatásokat érzelmi megéléseken át kapjuk.

Zentai Anna

Kép1: Pinterest

Kép2: Stellarium csillagászati program