Sárkány-telihold

A ma reggel 8 órakor kiteljesedő telihold igen különleges energiakaput nyit meg. Az égre nézve a Nap a Halak csillagképben, a múltba visszaúszó hal fonala alatt, a Hold pedig vele szemben a Szűz csillagkép múltból ellépő, befelé induló részénél jár. A Hold felett Bereniké haja ragyog, alatta a Serleg csillagkép. A Halak és a Szűz vannak racionalizáló kapcsolatban a Tejúttal, az Istenek Útjával, a Felemelkedés Útjával. Így ebben a teliholdban benne van a lehetőség, hogy az isteni erőket, az igaz szeretetet a Földre hozzuk! a Nap most a Krisztusi energiákat, a Hold pedig Mária erejét idézi meg. A kegyelem ereje oltódik a térbe, annál is inkább, hiszen a Nap még gyengén fürdik a Neptunusz erejében is.
Ugyanakkor e telihold a Zodiákus körön a Kos-Mérleg jegyek kapcsolatát mutatja, ami emberi kapcsolatainkban új minőség elindulásának kedvez. A cselekvésekhez az erő kifejtése, a szellemi magvetés és a vágyott célok látása szerinti haladás társul, a lélek számára ugyanakkor jelen van a finom haladás, az egyensúly igénye, a harmonikus kapcsolódás erénye.
A Plútóval és az Aszcendenssel kiegészülve, a telihold egzakt idején, egy nagy Sárkány-fényszög is létrejön, ami az önlegyőzés inspirációját oltja a térbe, a tudás által! Az indító erő a lélekből jön, a Holdtól, aki által a Serleg a tudásszomjat idézi a térbe. Általa tudjuk lélekben azt is, hogy valamit valamiért – ha áldást kívánunk, ehhez áldozatot kell hozni (Bereniké haja). A vízöntő Plútó a mélytudatban rejlő minőségek felszabadításával és megtisztításával támogatja e folyamatot és a Bika fejénél haladó Aszcendens által megérthetjük, hogyan lehetünk termékenyek. A célt a Nap jelöli ki: visszatérni azon minőségekhez, amelyek még tisztításra várnak, hogy megszülessen az egység, a kegyelem, a megérkezés a szeretet tiszta állapotába! Mindehhez erősen hozzájárul a Zeniten ragyogó Deneb csillag, a Hattyú csillagkép fényes csillaga, aki hadba hívja szellemi erőinket, hogy önmagunkkal megküzdve, fényes győzelmet aratva tudjuk elérni azt az állapotot, amelyben már gyógyultan, nyitottan, önfeledten létezünk!

Zentai Anna

Kép: Astro Sky szoftver – demo