RESET – 2023. április 19.-20.

Ha mostanában olyan érzésed, gondolatod van, hogy “tudom, hogy legközelebb hogyan csinálnám”, vagy átláttál valamit az eddigi életeddel kapcsolatban és most úgy döntesz, hogy innentől másképp lesz, akkor ez nem véletlen. Talán azt mondtad eddig, hogy ‘jobb a békesség’, most viszont már látod, hogy ha nem teszel semmit, akkor nem is lesz változás, a helyzet csak romlik. Vagy felismerted, hogy nem a másiktól kell várnod a megváltást, hanem neked kell tenned érte. Esetleg rájöttél, mit szúrtál el és megszületett benned az igény, hogy inkább mást válassz.

Szerdán a Nap eléri az Al Rischa csillagot, a Vénusz pedig együttáll az Aldebarannal, a Bika Tejútra néző szemével. Az Al Rischa az a pont, ahol egy pillanatra megáll a lélek, befelé figyelve összegzi az eddig tett utat, számot vet élményeivel és azok tanulságaival, a tapasztalatok összeállnak, a kapu bezárul – és mindennek alapján megnyílik egy új sorskör kapuja. Nem lesz mindenkinek nyitva ez a kapu. Annak lesz nyitva, aki tanul az eddigiekből, aki valóban befelé fordulva, önmagát megvizsgálva felismeri, hogy mi az, amit megtanult és erre kezd alapozni! Lehetőségünk van most kilépni az eddig járt körből és nem ismételni újra – de ehhez el kell, hogy vegyük a tapasztalatokat!

Segíti ezt az is, hogy önmagunkban, életünkben, emberi kapcsolatainkban most képessé válunk tisztán meglátni az isteni minőséget! (Vénusz-Aldebaran) Lelki szemeink előtt már feltárul, hogyan és milyen módon, milyen minőségben lenne méltó élni, együttműködni!

Szerdán este kitárul a lelkünk, adni, ölelni, segíteni akarunk, a megérzett igazságok pedig új úton indíthatnak el.

Csütörtökön kora reggel, 06:14-kor egzakt az újhold, vagyis a Nap és a Hold együttállása. Pontosan akkor, amikor a Nap a Kos csillagkép csillagainak hatókörébe érkezik, egyben belép a Bika zodiákus jegyébe, megtörténik a két égi világító egyesülése, ezzel elhozzák az új kezdet erőit! Még a Kos jegyében (ismét, mint legutóbb), tehát most nagy lendületettel, nagy erővel kíván elindulni egy új korszak, amely már magasabb minőségben, a lélek és a szív akaratát nem elnyomva, hanem megélve élhető! Az önmagunkkal való számvetés és az erre alapozott új kezdet idejében vagyunk tehát, de ez a nap már az új kezdet jegyében telik! Lélekkel, szívvel, igaz módon érdemes erre az útra lépni és törekedni a szívünkben érzett, tudott, magasabb minőségekre, minden körülmények között!

Zentai Anna

Fénykép: Fraller Benedek