Október utolsó napjai…

Október utolsó napjairól… – 2016. október 25 – 31.

kep

Mindszent, vagy Magvetés havának utolsó napjaiban ismét különlegesen varázslatos időminőséghez érkeztünk, amelynek, ha tudjuk kozmikus üzeneteit, akkor még tudatosabban és eredményesebben élhetjük meg azt. A Nap és a Merkúr együttállása, illetve az újhold az Angyali Szűz fakó fényű csillagai alatt, a Vénusz-Szaturnusz együttállása a Skorpió csillagzat ollója felett, annak szívénél, mind a belső világunkban való fénygyújtásra, a lelki szemek felébredésére, a minket már nem szolgáló minőségektől való elrugaszkodásra, tudati szintemelkedésre és az igaz szeretet megnyilvánulására mutat. Itt az ideje szabadulni azoktól a dolgoktól, amelyek nem teszik lehetővé felemelkedésünket, fejlődésünket, boldogságunkat vagy egészségünket. Különösen időszerű a nőiesség és a női egészség helyreállítása, a művészi- vagy alkotó munkában, illetve párkapcsolati kiteljesedésben való szintlépés, a termékenységünkben (létrehozó képességben) gátló dolgoktól való szabadulás, tisztulás. E napokban sikeresen ráláthatunk arra, ami gátol mindebben és ezt tudva, önmagunkkal szembenézve, már kezelhetjük a helyzetet.
Csütörtök (különösen a délutáni-esti órákban) különösen kedvez a világos beszélgetéseknek és az angyalkommunikációnak. Tisztán megérthetünk olyan működéseket, amelyek a látható mögött, láthatatlanul vannak jelen. Szombaton hajnalban érdemes az álmainkat figyelni, majd elemezni. Ekkor éri el tetőpontját egy tisztító, feloldó folyamat, amelynek köze van régi kötések levágásához, elengedéséhez, a szabadság erejéhez, korlátok elhagyásához. Érdemes a hétvége közeledtével egyre nyitottabbá válni olyan eszmékre is, amelyekkel kapcsolatban eddig zártunk! Most az égiek megmutatják, hogy lehetőségeink sokkal korlátlanabbak és szélesebb körűek, mint gondoltuk. Ideje lehet a szabadságra irányuló erő kifejtésének, terhek letételének, szellemi munkáknak.
A hétvégén vizsgáznak a kapcsolataink, az érzelmi működéseink, elképzeléseink. Az igazán időtálló, értékes, stabil kapcsolatok megerősödnek. A Vénusz bolygó, a Szaturnusz bolygó és az Antares csillag hármas együttállásának fénye alatt a mélységes, éltető szeretet már alapelvként ragyog! Innen csak az mehet tovább, ami valóban igaz szeretetet képvisel, ami igazán mély és értékes számunkra! Amivel pedig gátoltuk annak bontakozását, azt megszüntethetjük, azaz feloldhatjuk.
A vasárnapi újhold, bár a Skorpió jegyében történik s ezzel lelki biztonságérzet, érzelmekben bizalmi állapot felé vezet, az égre nézve mégis az Angyali Szűz csillagai alatt látható. Vagyis a benső világban átfolyó fény megvilágításán, az angyali sugallatokkal gazdagított belső úton át bontakozik ki a lélek tisztulása és átalakulása. Az elkorcsosult lelki-érzelmi-ösztönvilágbeli minőségeket önmagunkról leválasztva új dimenzió nyílik meg a lélekutazó előtt, amely érzelmileg termékenyebb, kiteljesedettebb emberi kapcsolatokhoz, békéhez és harmóniához, rendezettséghez vezet.


Zentai Anna

Kép: Stellarium csillagászati program