2016. október 31. – november 06. – A 44. hét csillagüzenetei

2016. október 31. – november 06. – A 44. hét csillagüzenetei

galaxy-explos

A NAP ezen a héten a Szűz csillagkép angyali részénél jár, a szárnyait összezáró angyal csillagai alatt. Ilyen időkben határtalanul áramlanak a sugallatok, angyali üzenetek, lelkünk pedig igényli, hogy méltó legyen egy tiszta, megemelkedett minőségben létezni.
A Nap alatt a Hydra és a Kentaur csillagképek most alapelvként ragyogják a saját biológiai ösztönlénységünk meghaladásának képességét. Fent a magasban pedig Ariadné Koszorúja, az Északi Korona csillagkép ragyog, amely a magyar hagyományban Mária eljegyzési koszorúja is – a tisztánlátás, a finom, női érzések, az emelkedett tudatosság és egységlátás ereje ő.
Vasárnapra a Nap a Mérleg csillagkép alá érkezik, így mérlegre kerül a világosság, a szeretet, aktiválódik a lelkiismeretünk, a belső mérlegünk.

A HOLD a héten az Angyal csillagai alól a Bak fejéig halad, eközben csütörtökön és pénteken érinti a Tejutat. Ez a két nap gyógyító energiák áramlatában telik, érdemes kihasználni ezt!

A MERKÚR (intellektus, érdeklődés, kommunikáció, közvetítés bolygója) még magával hozza az angyali erőket, de szerdán már a Mérleg csillagzat alá érkezik. Csütörtökön várható komolyabb aktiválódása ennek, hiszen ekkor áll együtt a Mérleg kettős alfa-csillagával, így a csütörtöki napon gondolati szinten, beszélgetésekben és írásban, üzenetek közvetítésében mérlegre kerül a Szív Igazsága! Vasárnap lesz a következő fontos fázis e folyamatban, itt már a Mérleg első serpenyőjével áll együtt a Merkúr – a múlt igazságai kerülnek terítékre, kiderül és megérthetővé válnak a múlt dolgai. A beszélgetések tehát itt a múlt dolgaira vonatkoznak, de lényegi hátterük a SZERETETBEN VALÓ MEGMÉRETTETÉS!

A VÉNUSZ (termékenység, művészet, esztétika, emberi kapcsolatok) a Skorpió csillagkép teste felett, egyben az erőink kézbentartását és a gyógyítást jelképező Kígyótartó teste alatt halad ezen a héten. Szerda különleges nap lesz e folyamatban: a Vénusz együttáll a Sabik csillaggal, amely a csillagkép nemző része, az erők összefogásának, egyesítésének pontja is. Ez a nap különlegesen erős gyógyító áramlatokat ajándékoz tehát, kiemelt szerepe van most a női minőség, a női szervek, a szépséghibák, a termékenység szervei, a hangképzés szervei, a deréktáj és vesék gyógyításának.

A MARS a Nyilas csillagkép vége felé halad, folyamatosan lefelé tart a Tejútról, amelyet immár maga mögött hagyva, a magas szintű erőket, tudást és gyógyító erőt magához véve, most kiárasztja annak isteni erejét. A Mars egyébként is a kiáradó erő megtestesülése, most pedig a tanítás és erő-áramoltatás fázisában, kifejezetten a mennyei erők árasztását végzi. A (mindannyiunkban élő) férfi minőség, a bátorság, a szellemi erő adja most át tanításait.

A JUPITER a Szűz csillagkép közepe táján járva a belső munkákat, a rendrakást hangsúlyozza, ugyanakkor már a Holló csillagkép fölé ért, így elkezdődött a tudás átörökítésének időszaka. Minden, ami jupiteri (hit, bölcsesség, tanulás és tanítás, életkedv, igazságok, égi törvények ismerete), most nagy átalakuláson mehet át, hiszen a Holló időszaka szól arról, hogy teljes belső korszakváltást élünk meg, amelynek során egyedül azokat a minőségeket és eszméket vihetjük innen tovább, amelyek az örökérvényűség és időtállóság próbáját kiállták és valóban értéket képviselnek.
E folyamatban a csütörtöki nap különleges figyelmet érdemel, hiszen ekkor áll együtt a Jupiter az Auva csillaggal, a Szűzleány (Arató Szűz – belső aratásaink jelképe) szívével! A szív, a szeretet igazsága most mérettetik meg.

A SZATURNUSZ (kikristályosodás, igaz és időtálló értékek elve, komfortzónából kilépés, beérés bolygója) a Skorpió és Kígyótartó csillagképek varázsos ölelésében a koncentráció és az önfegyelem mágiáját idézi. Most van ideje a csontok, fogak és bőr gyógyításának.

Az URÁNUSZ (tisztító, felszabadító erők és tudati korlátok elhagyása) a Halak csillagkép tölcsérében járva lehetővé teszi a szabad választást számunkra: felemelkedve kilépünk a körforgásból, vagy múltból átöröklött képességeinkkel visszatérünk a múlt még rendezetlen ügyeihez, társaink segítéséhez és dolgozunk a karma megtisztításán, a kötelékek feloldásán?

A NEPTUNUSZ a Vízöntő csillagkép jövőt tisztító hullámánál jár, vagyis lelki-tudati mélységeinkben most zajlik a megtisztulás. Lent a Szobrász csillagkép üzeni, hogy ideje lefaragni magunkról mindazt, ami nem vagyunk – a Főnix pedig a feltámadás és újjászületés elsöprő élményét, erejét hozza. Fent magasan a Pegazus, a táltos paripa szállítja az égi üzeneteket, amelyekkel már megoldható bármilyen életfeladat, a Hattyú pedig a tisztulást és felszárnyalást követő, kitárulkozott lelkiállapotot, mint vezérlő elvet jeleníti meg.

A PLÚTÓ (sorsfordító erőnk, minőségi átalakulásaink planétája) a Nyilas csillagképben, a ló hátán, most nyeregben érezheti magát. Hosszan elnyúló folyamatként üzeni, hogy itt az idő magunkhoz venni azt a magasabb szférákból lejövő tudást, amellyel életünket végképp átformálhatjuk.

HETI NAPTÁR
Hétfő – Mély belső tisztulás, mély érzelmek, női gyógyulás
Kedd – Tiszta rálátás belső mélységeinkre
Szerda – Kilépés az egó bűvköréből, fejlődés a felemelkedés érdekében, este jelenlét a lélek hangjának. Női gyógyulás, erők kézbentartása.
Csütörtök – Fontos eszmecserék és a múlt megértése. A szív üzenetei.
Péntek – Ugyanazon folyamat folytatódik.
Szombat – Terhek és hiedelmek letétele, tisztítás és felszabadulás, a béke, a harmónia, a szerelem, a termékenység, a bizalom, a vágyak kiteljesedésének érdekében.
Vasárnap – Kezdődik a felkészülés a szintlépésre, a felsőbb igazságosság földi élése által. Impulzív lelki élet, tudás kiárasztása. Múlt igazságainak tisztázása, kimondása.

Zentai Anna asztrozófus
www.zentaianna.hu