Minek van ideje most…?

Minek van ideje most? …ezt a kérdést érdemes feltenni magunknak, akár napközben, minél többször, szaturnuszi fényszögek idején. A Szaturnusz a rendelt idő, az érettség, a beérés. Nem kell nagy dolgokra gondolni. Egyszerűen érdemes figyelni az érzeteinkre, ösztöneinkre, mert eleve tudjuk, hogy éppen minek van és minek nincs ideje. Ha folyamatosan megcselekedjük, vagy átéljük, aminek éppen ideje van, akkor érezhetjük a rendet, a harmóniát, a dolgok rendben való haladását.

A Nap és a Szaturnusz szembenállása még él, ennek folytán hol cselekedni, hol kivárni van idő. Ez az, amit sokan nem vesznek észre – vagy csak az egyikben, vagy csak a másikban tudunk gondolkodni, ha például céljaink, terveink megvalósításáról van szó. Holott a duális világ természete – akár a nappal és az éj váltakozása -, hogy egyszer az egyik, egyszer a másik kerül előtérbe. Hol lépünk, hol megállunk. Hol érzünk, hol értünk. Hol cselekszünk, hol pihenünk. Ha erre most odafigyelünk és nem kizárólagosan, hanem egymást váltva, egyensúlyban, mindent a maga idejében megteszünk, akkor elégedettek lehetünk a folyamattal is, az eredményekkel is.

Az Uránusz fényszögei okán emellett nagyon is ideje van magunk mögött hagyni minden agyalást, következtetgetést, elvárást, meghatározást, akarást és csőlátást. Most a gondolkodásunk kitágítása időszerű, nyitottnak lenni az eddiginél teljesen más megközelítésekre, eszmékre és lehetőségekre. A könnyedség, a játékosság, a nyitottság és rugalmasság érzéseit érdemes követni és élni. Bármely gondolatunk, amely nehéz érzéseket kelt, biztosan lejárt, elavult hitrendszerekben, mintázatokban gyökerezik, amelyektől ideje felszabadítanunk magunkat. Amit a szívünk tud, az rendben van – a hogyanoknak hagyjunk tágabb lehetőségeket, vagy még annál is jobbakat!

A Vénusz is egyre erőteljesebben áll bele jelenlegi életfilmünk főszerepébe: a ragyogó, méltóságteljes női minőség élhető meg rajta keresztül. (Ha nőként valaki még nem tart itt, akkor hangolódjon rá és tegyen érte, most érdemes igazán!) Az Oroszlán Napútra hajló feje alatt járva, a Vénusz most lehetőséget ad arra, hogy visszatekintve a múltba, felismerjük, hogy adott helyzetekben hogyan működtünk, mit tettünk jól vagy mit nem, milyen magatartás vagy gondolat mit eredményezett. A saját magunkra való tisza rálátás napjai ezek – ha most azt vesszük észre magunkon, vagy bárki máson, hogy kifelé mutogat és másokat okol bármiért, akkor biztos, hogy távol áll a lényegtől és a megoldástól! Nézzünk magunkba, tartsunk önvizsgálatot, tanuljunk a múltból, hogy tudjuk, merre és hogyan érdemes tartani!

Zentai Anna

Kép: Pinterest