Augusztusi csillagfény-üzenetek

Főbb csillag- és bolygóállások augusztus 14-től 31-ig

14-én a Mars és a Plútó kapcsolata felemelkedésre és átalakulásra inspirál. Szellemi erővel vagyunk képesek e napokban felülemelkedni mindazokon a lehúzó minőségeken, gondolatokon és magatartásformákon, amelyeket most esetlegesen észreveszünk magunkon, kiváltképp a mélyről feltörő, zsigeri ösztönerőket tekintve. Fontos, hogy ha ilyesmi jelenne meg, akkor nem a negatív állapot, hanem az azt működtető hitrendszer az, amire a fókuszt érdemes helyezni és oldani, átírni azt! Más vonatkozásban lelkesítő, inspiráló élmények érhetnek, új minőségeket tudunk elindítani a termékenység, az életerő, az életteli működés jegyében, a természet burjánzásának, éltetésének a jegyében, de ehhez gyökeres változtatások szükségesek, teljesen átalakítani a régit, mélyreható változásokkal minőségi szintlépéseket tenni!

15-én a Vénusz együttáll az Altarf csillaggal, a Rák tekintetével! Most kiemelten fontossá válik, hova helyezzük figyelmünk fókuszát, mire figyelünk, mire gondolunk, mit fogadunk be, kinek a véleményét és energiáját engedjük és kiét nem, tudunk-e szűrni vagy adott esetben nemet mondani és tudunk-e kérni, igent mondani, ha a szívünk valamitől igazán élni kezd! Különösen vonatkozik ez most a női minőségben, szerelemben, vágyakban, párkapcsolatokban, természettel való együttműködésben, művészi munkában zajló történésekre! Amit most befogadnunk, abból…

17-én már megszületik a Megváltó Fényminőség! A Vénusz, azaz a női minőség, a harmónia és a földi szépség ereje hozza el, az emberi kapcsolatokban különösen hangsúlyos élmény lehet ez most. Megszületik bennünk az a megváltó erő, felismerés, új minőség, amely által önmagunkat, saját életünket tudjuk magasabb szintre emelni. (Vénusz a Preasepe/Jászol csillaghalmazban)

18-án és e körüli napokban a Vénusz és a Jupiter trigon fényszöge ad alkalmat arra, hogy emberi kapcsolatainkat gyarapítsuk, igaz vágyainkat éltessük, esetleg kapcsolatok hivatalossá tételére, őszinteségének, igazságának élésére, fejlődésére is kitűnő napok ezek. A feltétlen szeretet erejével tápláló, megtartó, éltető szer-elem és szeretet emel fel az egységhez, közelebb dolgaink végigviteléhez, sorskörök beteljesítéséhez, vagy új kezdéséhez.

19-én a Merkúr bolygó együttállása a Denebola csillaggal rendkívüli szellemi teremtő erőt ígér, kommunikációs lehetőségeket teremteni, szavakkal éltetni, kreatívan alkotni van idő.

Augusztus 19-20-21-én a Mars végighalad a Pleiádok csillaghalmaz alatt, vagyis a Fiastyúk csillagai alá ér, ami az égbolt legtermékenyebb területe! Most a férfi erő, az életerő, az akarat ereje és képviselése adja ezt a termékeny, alkotó, gyümölcsöző energiát. Ideje véget vetni a halogatásnak, nekiállni, csinálni, alkotni, teremteni, dolgozni! Amibe most energiát teszünk, az sokszoros erővel élni, gyarapodni, teremni kezd!

23-án éri el a Nap a Regulus csillagot, az Oroszlán csillagkép ragyogó szívét! Ezzel belépünk a Feltétlen Szeretet sugárzó terébe és ennek az állapotnak az élése, megtapasztalása, önmagunk és mások felé való áramoltatása csodálatos élményeket és akár megoldásokat is hozhat! A Merkúr ugyanakkor a Szűz csillagkép múltból ellépő részénél az Alaraph csillaggal áll együtt, így beszélgetéseink, üzenetváltásaink, közléseink most a továbblépés és elindulás jegyében történnek. A Vénusz pedig ugyanekkor a Rák csillagkép olló-csillagával áll együtt, így ez a nap tetőpontot jelent a felesleges, szükségtelen, velünk nem önazonos, nem kiteljesítő dolgok levágásában, a szeretetteljes elengedésekben, a függések elengedésében és az új, önálló úton való elindulásokban! A Nap a Szűz állatövi jelében folytatja útját, az erőteljes nyári tűzenergia alábbhagy, szelídebb földies minőség jelenik meg, ideje jön a dolgok felosztásának, elemzésének, helyretételének, rendberakásának és eddigi munkáink learatásának!

27-én az újhold által érkező új kezdetek a megtisztulás, az égi ajándékok és a rendrakás és helyretétel erőit hozzák működésbe! A szűz újhold üzenete, hogy most tisztán látjuk, mit van ideje rendetenni és ez időszerűvé is vált, külső-belső rendeződés idejébe lépünk. Mögötte az Oroszlán csillagkép a feltétlen szeretetben való létezés által az életörömben, önálló irányításban való működést erősíti. A 11-es házban áll fel az újhold, ami az égi ajándékok háza, ám ezeknek helyet is érdemes készíteni – ezért lesz aktuális a megtisztulás, a tisztítás, az oldások, felszabadulások megtétele minden értelemben és mennyiségben! Fontossá válik az összefogás és közösségben működés, a másokért való cselekvés is. Mindezekért most ideje kiállnunk és képviselni saját, önálló, szabad, igaz akaratunkat (ikrek Marshoz vetülő kvadrát). A Vénusz és az Uránusz fénykapuja pedig idejét mutatja egy női és kapcsolati tisztításnak, karmatisztításnak és feloldásnak, amely által önmagunkra rálátva kiléphetünk eddigi önkorlátozásainkból és nyithatunk a ‘lehetséges’, a ‘szabad’, a ‘könnyedén működő’ fogalmakra, gondolatokra.

Zentai Anna

Kép: Pinterest