Lélekből vagy ésszerűen?

Lélekből vagy ésszerűen?

nyitva

 Első változat, egyszerűen és lényegre törően:

Mindig a lélek mutatja a jót, az igazat, a helyeset. Mindig a lelkünkre érdemes hallgatni, minden helyzetben a saját belső iránytűnk mutat jó utat. Minden más az elme játéka. Az ember úgy él, hogy észre sem veszi, hogy élete legtöbb döntését félelemből hozza. Agyból, ‘ésszerűen’, valójában pedig tudat alatt futó megfelelési kényszerek, szenvedésprogramok, téves beidegződések és kisebbségi komplexusok játékszereként. A lélek szavát az elme játékával pedig könnyű összekeverni és könnyű ráfogni a szívünkre, hogy ‘félrevisz’, ‘gondot okoz’ – valójában egyáltalán nem a lélek okoz bonyodalmat (sőt! ..szegényke próbálna mindent helyrehozni és jó irányba terelni, ha engednénk… ), hanem a tudatalattinkban megbújó félelmek és önszabotáló szenvedésprogramok, melyek működésének tudatában sem vagyunk! Nem a lelkünket kellene takarékra állítani, hanem a tudatalattinkban kellene egy komoly tisztítást és rendrakást végezni, a saját tisztánlátásunk végett!

Ahhoz, hogy meg tudjuk különböztetni, hogy mi szól a lelkünkből és mi az elménkből, egyetlen dolog szükséges: önismeret. Ennyi kell csak és semmi több. Ha ez megvan, nem lesz több kérdés. Ha ez megvan, akkor már elindultunk azon az úton, hogy az öntudatlanul, ösztönösen működő téves programjaink nem tudnak uralkodni rajtunk.

Aki kételkedik, egyszerűen kezdje el megfigyelni a saját életén: akár a múltat gondoljuk újra végig, akár a jelen élményeit figyeljük, a lélek mindig igazat mondott és mond most is. Minden fájdalom azért van, mert 1. nem hallgattunk rá már a legelső pillanatban 2. hallgattunk rá, de a saját ki nem gyógyított szenvedéseink, ki nem tisztított tudattalan programjaink által valami fájdalmas teremtődött. A szenvedés valójában illúzió, ha nem azonosítjuk vele magunkat, nincs hatalma felettünk.

Normális esetben egy adott döntéshelyzetben eljutunk oda, hogy a szívünk-lelkünk és az elménk is ugyanazt akarja! Összetűzés és őrlődés a kettő között csak addig lehet, amíg a múltban kívülről, másoktól átvett, téves hitrendszerek miatt nem látunk tisztán. (Megoldásként minden esetben külső segítő felkeresését, oldást, tisztítást javaslok!)

Második változat, kifejtve és elmagyarázva:

Többször volt már leírva és a legtöbb programon el is mesélem, de vegyük elő újra az életünk egyik legfontosabb alapműködését, mert ha ezt megértjük, akkor sok kérdés megszűnik! (Nem beszélve az asztrológiai elemzések félremagyarázásáról, mert talán ez is helyrekerül, ennek a működésnek a tudatában.)

Leszületésünk előtt a testet öltő, kortalan lélek, egy magasabb tudatossági szinten megtervezi a következő földi életét. Megköti a szerződéseit élete fontosabb szereplőivel, elhatározza, hogy mely minőségekkel lesz dolga. Azután testet épít magának és leszületik. Amikor a lélek leszületik, akkor tehát már eleve hozza magával azokat a kódokat, amelyek mutatják, éreztetik a számára, hogy mik a küldetései, kivel és mivel van dolga. Születésekor az első lélekzetvétellel magához veszi azokat a kozmikus teremtő energiákat, amelyek éppen akkor benne rezegnek a térben – ezt mutatja a születési képletünk, a születéskori csillag- és bolygóállás.

Tehát tisztázzuk: van a lélek, ami Istentől eredő és eleve tartalmazza, hogy mire hívatott itt a Földön. Van a test, amit ebben a földi életben használhat arra, hogy ezeket a hozott kódokat (vágyakat, igényt, akaratot, hívást, stb.) megvalósítsa. Harmadszor pedig, van a teremtő energetika, amellyel mindezt megteremti magának. Ez tehát minimum háromféle dolog. A születési képletben tehát nincs benn az, hogy konkrétan kivel, mivel és hogyan van dolgunk (ezért is felesleges minden konkrétum keresése ott), mert ezeket a válaszokat a lélek tartalmazza! Ezen bukik el a legtöbb elemzés és ‘jóslat’! Lehet ugyan vonatkozásokat látni a képletben, de konkrétumot csak a lélek tud.

Ez tehát azt jelenti, hogy eleve a lélek mutatja a helyes irányt, eleve érezzük/tudjuk, hogy mikor hogyan érdemes választanunk, döntenünk, cselekednünk. Nem véletlenül ajánlottam már és ajánlom továbbra is, hogy az ‘érzem’ és ‘tudom’ szavakat nyugodtan lehet egymás mellett, együtt használni! Sokat segít az önismeretben, a felismerésekben. Aki esetleg kételkedne, attól csak annyit szoktam kérdezni: mi a kedvenc ételed? …akármi is a válasz erre, azonnal felteszem a következő kérdést: …honnan tudod, hogy az? …és ennyi. Több kérdés nem szokott lenni, csak merengő, vagy mosolygó bámulás magunk elé és tantuszleesés nagy koppanással. Ugyanez a helyzet persze a munkával, tevékenységgel, amit végzünk és a szerelemmel is. Mindenki csak maga tudja, hogy mi teszi őt boldoggá, mindenki véleménye ellenére.

Itt teszem hozzá, hogy amikor valaki megkeres azért, mert döntéshelyzetben van és nem tud magától dönteni, akkor legtöbbször (..mondhatnám inkább, hogy mindig..) oda jutunk, hogy nem is az a kérdés, hogy mit akar, mert azt legbelül nagyon is jól tudja, hanem az, hogy mer-e dönteni amellett, amit akar?

De menjünk tovább és térjünk vissza az eredeti kérdéshez: ésszerűen vagy lélekből döntsünk?

Leszülettünk tehát, mi, csodálatos kis lelkek, egy hatalmas és tág lehetőségeket tartogató földi életbe, hogy megvalósítsuk a lelkünk hívásait! Gyermekként még tudtuk, mik ezek és hallgattunk is a szívünkre. Aztán jöttek a külső impulzusok, belénk neveltek egy olyan látásmódot, hogy azt higgyük el, amit látunk és ne azt, amit érzünk! Ennek folyományaként idővel egyre inkább olyan döntéseket hozunk, ami a szívünk ellen van és ennek következményeiként aztán sok kellemetlenséggel szembesülünk. Lényegében folyamatosan azt tanuljuk, hogy minden látszólagos dolog ellenére merjünk a lelkünkre hallgatni, annak hívásait vállalni és követni, megvalósítani! Ennek egyetlen ellenállása pedig a bennünk lévő, öntudatlan ellenállás, amit tudattalanul működtetünk. A lélek hív, de ha ezek az ellenállások nincsenek kidolgozva, kioldva, ha bennünk még futnak a hitetlenség, szenvedés, bizalmatlanság, fájdalom és veszteség múltban felvett programjai – akkor hiába választunk a lélek szerint, annak ugyanaz lesz a következménye, mert az ördögi körből, ami a fejünkben van, még nem léptünk ki. Ha meg az eszünk szerint választunk, az eleve nem jó, csak elhitetjük magunkkal. Az élet, a teremtés pedig próbál minket folyamatosan a lelkünk hívása felé lökdösni, ugyanakkor a már választott ésszerű úton egyre több a nehézség, először lelki, majd testi fájdalmak, kellemetlenségek, jelzések is, hiszen nem a lelkünk útját járjuk. A megoldás a fájdalmak elkerülésére tehát nem az ésszerűség, hanem az, hogy elkezdünk a szívünkre hallgatni, a valóban hozzánk hangolt dolgokat keresni és választani és eközben kioldjuk magunkból az ellenállásokat, fájdalmakat!

Kis visszakanyar és összegzés.

Meg kell tehát különböztetni azt, hogy mi az ésszerűség és mi a lélekből való, itt pedig a legtöbb elcsúszást az szokta okozni, hogy olyan tudatalatti programokat futtatunk, amikkel még befolyásoljuk magunkat a döntésekben, a megélésekben. Amikor azt mondom, hogy ésszerűen – vagyis elméből, legtöbbször egóból döntök, akkor a még ki nem pucolt téves, negatív beidegződéseim észrevétlenül működésbe léphetnek. Amikor azt mondom, hogy a szív és az elme egyensúlyára kell törekedni – akkor valójában nem arról van szó, hogy adjam fel a lelkem igazi hívásait és hallgassak az eszemre, a belőlem ordító igényeket, érzéseket meg jól nyomjam el, ami aztán kudarcokat, idővel összeomlásokat és betegségeket hoz majd – hanem arról van szó, hogy az eszemet kell a szívemhez hangolni, így van egyensúly! Amíg viszont kompromisszum van, addig abban valaki sérül, így is, úgy is. Vegyük észre: A tudatosodás és rezgésszintemelkedés során, a gyökércsakrából felfelé indul az energia és egyre feljebb kúszik – majd a szívcsakrától felfelé emelt energia érkezik a koronacsakra irányába, nem fordítva!

Tehát nem ott szúrjuk el, hogy a lelkünk szerint választunk, hanem ott, hogy szenvedésprogramokat, tudattalan önszabotáló, blokkoló ellenállásokat futtatunk, amikkel semmit nem foglalkoztunk eddig. Pedig egyszerű, kismillió lehetőség áll rendelkezésünkre a mai világban. (Itt jegyezném meg, mert ilyenkor mindig elárasztatok kérdésekkel, hogy a Facebook oldal tetején rögzített ajánlóban is találtok elérhetőségeket, illetve én magam a Csillagmeditációs programmal tudok segíteni, ami egy nagyon szeretett, nagyon kellemes oldási terápia és szeptembertől lesz majd elérhető Budapesten és Tapolca környékén is. Minden testi vagy lelki probléma, betegség vagy lelki megzuhanás esetén kitűnő megoldás lehet.)

Zentai Anna

Kép: Pinterest

Felhívom a figyelmet a Facebook oldalt illetően az Oldalszabályzatra! Nyugodtan lehet írni, kérdést feltenni, de csakis privátban! Hozzászólásokban nem beszélgetek és nem is javaslom ezek használatát!