Karácsonyi csillagüzenetek

Karácsonyi csillagüzenetek

karink2

Ez a Karácsony igazán különleges, régi kötelékekből felszabadító meglepetéseket tartogat. Az évzárás és az új év kezdete egy nagy, karmikus kör zárása-kezdete is egyben. A Fény már megszületett bennünk, vagyis mi magunk születünk most újjá, fényesedünk, világosság és új erők születése zajlik mindenkiben, ennek ünnepe igazán megéri a belső figyelmet, jelenlétet. A szenvedésprogramok letétele, az örömre és hitre való nyitás zajlik. Ideje elhinnünk, hogy minden, ami jó, ami kedves a szívünknek, az valóban megjár nekünk. Minden más, félelemmel, szorongással, lemondással teli érzés és gondolat a múlt illúziója és a régi minta, melyet most letisztíthatunk magunkról. Ez a folyamat már jó ideje zajlik és most, hogy a Nap a Bak jegyébe érkezett, a fény anyagba öntése már elkezdődött – ideje tapasztalnunk a kézzel fogható valóság szintjén is.

Karácsonyunk egy fokozódást mutat most, megújulást, tisztulást, terhek letételét és az igazság világosságának fokozódását, majd győzelmét, az ünnep utolsó napjaiban. December 24-én kedden este tetőzik a világos megértést segítő, az új, tágabb szemszöget nyitó folyamat. Ideje van annak, hogy eddigi korlátainkon túl, a végtelenséget, a korlátlanságot, a szabad és tiszta létezést megízleljük. Inspirációkat, késztetéseket érezhetünk, hogy levessük láncainkat, melyekkel eddig önmagunkat tartottuk rabságban, vagy különleges és felemelő élményeket szerezzünk, melyek által igazán szabadnak érzi magát a lélek. (Nap-Uránusz trigon) A Hold ma együttáll a Skorpió vörösen izzó szívével, az Antares csillaggal, így a lelkünkben a legmélyebb szeretet ereje ébred fel. Ez az az erő, amely mindent éltet és képessé tesz bármilyen mély átalakulásra, érdemi változásra. A Nap és a Jupiter közeledő együttállása a Nyilas csillagképben látható. A Nyilasban most négy égitest is tartózkodik és a Hold is ideér az ünnepek alatt, így nagy hangsúly van most a Fény Bölcsességén, a magasabb világokkal való kapcsolódáson, a magasabb erők felvételén és lehozatalán a hétköznapokba. Az igazi belső hazatalálás, ez általi bölcsülés és a megszerzett tudás átadása is zajlik most. A Vénusz ugyanakkor a Bak Tejútra néző feje alatt a múltra való emlékezést hangsúlyozza a kapcsolatok, a testnek és léleknek kellemes, örömteli megélések terén. Sokat merenghetünk az elmúlt időkön, legyen az a tegnap, vagy a 20 évvel ezelőtt megélt élmény vagy szerelem. Ezekkel kapcsolatban is jöhetnek felismerések, apró részletek észrevétele, meglátása által. Az ünnep idején megélt kellemes élményeket, testi örömöket, finom étkek és sok más földi élmény megélését is hangsúlyozza most a bak Nap-Jupiter, akárcsak a hit és remény erejét. Minden okunk megvan arra, hogy jól érezzük magunkat. A Mars pedig mindeközben már a Mérleg csillagképben haladva, a jövőt érintő igazságokra hívja fel figyelmünket.

25-én szerdán napközben, főleg déltájban a lelki kommunikáció ideje jön el, az érzésekkel teli szavak, üzenetek hozhatnak szép élményeket, fontos eszmecseréket. A Hold továbbra is a gyógyulás-gyógyítás idejét üzeni, akárcsak a gyógyító szavak, melyek a lélek táplálékai is lehetnek most.

26-án kora reggel teljesedik ki az újhold, a Nap és a Hold együttállása, mely most a Jupiterhez csatlakozik és így hárman ragyogják a reményteli, kiáradó érzésekkel és fénnyel gazdag, új kezdetet. A lélekben érezhető és a szemmel is látható igazság lassan, lépésről lépésre mutatja meg magát. Ez az új kezdet már hazahívja a lelket, hitet, bölcsességet hoz és erősít, a Fény anyagba öntésének idejét mutatja!

A Merkúr az ünnep idején a Skorpió fullánkjának ragyogó csillagai felett vonul át! A szellem, a gondolatok síkján és minden hétköznapi eszmecserében, információk áramoltatásában, írásban és beszélgetésekben is ott rejlik a szintemelkedés lehetősége – végérvényesen leszámolni mindazzal, ami nem az isteni minőséget jelenti számunkra, ami nem emel fel, nem teljesít ki és benn tart az ördögi körben! Most képesek vagyunk úgy működtetni szellemi és kommunikációs készségeket, hogy önmagunkat meghaladva felülemelkedjünk a régin, egy magasabb szintű valóságot teremtve, élve.

December 27-én a Nap és a Jupiter ragyogó együttállása pontosodik be a Nyilas csillagképben. Ezeket az erőket ‘meglovagolva’ valóban a Fény felé emelkedhetünk! Fény derülhet sokféle igazságra, válaszokat kaphatunk fontos kérdésekre, világossá válhatnak az élet működésének törvényszerűségei.

Zentai Anna

asztrozófus