Interjú Gyurica Bencével

Bencusról mit is mondhatnék? Fiatal, különleges és kicsit szívemcsücske. Több szálon összefutott az utunk és úgy érzem, érdemes másoknak is tudomást szerezniük az ő világáról. Fogadjátok szeretettel!

 

 

– Ritka dolog, hogy valaki már ilyen korai életszakaszban rálép a spirituális útra és ilyen tudatosan jár benn, mint te. Gyermekként már jelentkeztek a képességeid? Érezted, hogy más vagy, mint az átlag, vagy volt példa előtted?

 

– Igen, gyermekként is jelentkeztek ezek a képességek: szüleimnek nagyon fura volt, hogy 3 éves koromban mindig kidobtam valamivel az ablakot. Sosem értették, miért, hiszen nem volt semmi érdekes az ablakon. Akkor is éreztem és láttam, hogy van ott valaki: egy öregúr volt, ősz hajjal, Szentes Károly névre hallgatott és egy nagyon sok oldalú ember volt: mindig mesélt, autószereléssel, borászattal és legfőképpen emberekkel foglalkozott. Viszont olykor zavart, így valamit mindig átdobtam rajta.

Nagyon másnak érzem magam, mint az átlag, ugyanis valahogy mindig kiközösítettnek éreztem/érzem magam. Az emberek furán néznek Rám, néha félreértenek, néha nem tudnak hova tenni: nem kell beszélnem, de éreznek egy teljesen más energiát, amit nem tudnak megmagyarázni. A példák mindig a fenti dolgok voltak: az angyalok szava, a fák hangja, az emberek érzései.

 

– Hogyan kezelte a családod és a környezeted mindezt? Könnyen elfogadtak annak, aki vagy?

 

– A családom a furcsaság ellenére szokatlanul korán elfogadta, mivel nagymamám erősen spirituális volt: kiskoromban esténként mindig utaztunk valahova: olykor a mennybe, olykor a rétekre. Húgom is elég spirituális, ő is érzékel, lát dolgokat.

Összességében nehezen fejtettek meg minket, mert másképpen érzünk, látunk és hallunk dolgokat. Az idő szerencsére feledteti a rossz élményeket, melyeket a kisebb közösségekben kaptunk: a rosszindulatúság és az önzőség tombolt azokon a helyeken, ahol korábban tanultunk. Viszont nincs semmi véletlenül: ma már simán átlátunk az ártó embereken, illetőleg szenzibilitásunk a segítségre váró emberekre korlátozódott le: aki rosszindulatú, azt első megérzésre arrébb rakjuk az útból, nem érdemes foglalkozni vele.

 

– Mi volt az az élmény, ami igazán elindított azon az úton, hogy segíts másoknak?

 

– Anyukám kollégáit nagyon érdekelte ez a dolog: mit látok velük kapcsolatosan, mit üzennek fentről, mi lesz a jövőben velük, hogy alakul a családi életük. Ez a motiváció hajtott előre, hogy tanuljak, fejlődjek, spirituálisan érjek. Előbb-utóbb megfordult a kártya a kezemben, de a számok világa, a bolygók állása, az energiák mozgása, a kövek rezgése, a gyógyítás hangja és a tenyerek vonalai is vonzottak.

 

– Mivel foglalkozol a hétköznapjaidban, mit tanulsz? Hogyan néz ki egy napod?

 

– Ebben az évben érettségizem: közgazdaságot tanulok a szakom szerint az egyik fehérvári középiskolában, amelyet matematika, kémia és biológia fakultációval egészítek ki.

Hétköznapjaimban emberekkel foglalkozom: lelkeket gyógyítunk a fentiekkel, sorsokban mélyedünk el és megpróbáljuk a legjobbat kihozni az emberből. Itt a legjobb érzés mindig az, hogy a „hatalmas tál spagettiből” ki tudjuk emelni a legfontosabb szálakat, amelyekkel a nagy gubancokat és problémákat oldani tudjuk.

 

Egy napom nagyon sokrétű: általában hajnalban kelek(4:40 és 5:50), hogy elérjem a buszomat. Hétfőn van a leghosszabb napom(6:30-15:45 tanulok), amikor nem szoktam emberekkel foglalkozni, az egy ilyen tanulós nap. (Igaz, útközben néha összefutok egy pár kedves arccal, akikkel egy pár szót váltok és akik egyfajta visszajelzést adnak, hogy a nehézségek ellenére erősebbnek kell lenni.)

A többi napon elosztom az embereket, akik segítséget kérnek: általában délutánonként fogadom az embereket: e tekintetben a péntek nagyon hangsúlyos, mivel akkor van időm erre a fantasztikus dologra teljes mértékben koncentrálni.

A beszélgetéseken kívül különféle módszerekkel segítek az embereknek: végzek elemzéseket(numerológia, asztrológia), teakeverékeket csinálok és szeretem az egyes klipeket készítő énekesek horoszkópját társítani az aktuális bolygóállásokhoz(egy-egy érzés megjelenítésénél).

 

– Mi szeretnél lenni, hogyan képzeled el a jövődet?

 

– Biokémikus szeretnék lenni, de ez még annyit változik és fog változni, hogy nem mondanám biztos célnak, ugyanis mindig másban találom meg a boldogságot és a szeretetet az ikrek csillagjegyből fakadóan: meglehet, hogy minekünk (májusiaknak: pl. Zentai Tündér Anna 🙂 ) egyfajta karma ez: sosem állunk meg, mindig valamit tanulunk és mindig valamit tanítunk.

A jövőmet nagyon sok utazással képzelem el: emellett a segítségadást mindenképpen meg szeretném tartani. Néhány dolog lebeg előttem: a szeretet, a boldogság, az egészség, a béke és a tudás: az, hogy ezek miben és hogyan teljesednek ki, mindegy, mivel a földművelésnek ugyanúgy vannak spirituális vonásai, mint egy könyvírásnak: csak fel kell ismerni, hogy az általunk teremtett dolog szeretetből fakadt és nem gyűlöletből.

Tehát a jövőmet egy nagyon kacskaringós folyónak képzelném el, amely minden pozitív dolgon átfolyik és az egyetemes tudás tengerébe csatlakozik: akár könyvíróként, akár tudósként szívesen tevékenykednék a hobbim mellett.

 

– Milyen a kapcsolatod a korodbeli fiatalokkal? Van-e szakadék köztetek? Melyik az a korosztály, akivel könnyebben megtalálod a közös hangot?

 

– Nagyon szeszélyes a kapcsolatom velük, mivel teljesen másképpen látok dolgokat, mint a legtöbb fiatal. Nem köt le sem az alkohol, sem a drog, sem a cigaretta, hanem a gyógyteák, a meditáció és a füstölők. Hatalmas szakadék van köztünk, mivel amíg a legtöbben az önrombolással foglalatoskodnak (persze vannak kivételek), addig személyem az építkezéssel és a tervezéssel foglalkozik.

A korosztály kérdése nagyon érdekes: minden korosztályból vannak emberek, akikkel lehet egyfajta utat bejárni és természetesen vannak olyanok is, akiknek egyfajta megerősítés elég és utána elválnak útjaink, mivel a sérelmek és a problémák kigyomlálása után el tudják vetni az új magokat szellemük hatalmas táptalaján: 8 évestől a 85 évesig mindenki megfordult nálam: a léc egyedül a korosztályomnál rezeg, ugyanis amíg a huszonéveseknél még egyfajta alázat és mély tisztelet megfigyelhető, addig a tizenéveseknél a közönségesség és az egoizmus a követendő példa: emiatt a korosztályomból a sérült ifjúk fordulnak meg, akik elvesztek útjukon.

 

– Vannak-e praktikáid arra, hogyan fejleszd a képességeidet, az intuíciódat, vagy hogyan tartsd tisztán az elméd?

 

– A képességeim az emberek és az általuk képzett kihívások által fejlődnek: a hatalmas egoizmussal rendelkező emberek tanítanak mindig meg arra, hogy a pénz, a kinézet és a rang nem ér semmit, ha közben meg a társadalom szerint retardáltként élik az életüket.

Konkrét praktika az elmélyülés, a meditáció és a sámánizmus. A sámánizmus folyamatosan végigkísér az életemben, mert a különféle szimbólumok, energiák, elemek, totemek, állatok és növények új energiákat adnak.

Az elmém a fentiek segítségével marad tiszta: az angyalok nagyon sokat segítenek, fényük az Életfa fénye mellett meghozzák a békét és a megnyugvást.

Olykor jó a boszorkányságban is elmélyülni, mivel az emberek által teremtett koszokat le kell vakarnunk az energetikai rendszerünkről, melyet ennek a segítségével kivitelezhetünk.  

 

– Hol lehet megtalálni téged és hogyan segítesz annak, aki elmegy hozzád?

 

– Fehérváron vagyok megtalálható és 0630/339-23-59-es telefonszámon vagyok elérhető: akár egy kis lelki beszélgetésre, akár egy személyes találkozásra van mód. (Az érdeklődőknek több információt is adok.)

Nem szeretek többet mutatni annál, mint ami van: ezért nem kezdek el az elején nagy hókuszpókuszokba, lélekanalízisekbe, szellemidézésekbe vagy asztaltáncoltatásokba. Először kivetem a cigánykártyámat, hogy megnézzük, mi újság az adott személynél. Eközben beszélgetünk a horoszkópokról, az embernek az életéről és az általam érzett dolgokról, melyek egy-egy lap hatására jöttek. Erre azért van szükség, mivel tapasztaltam, hogy úgymond a filmszerű közelítést sokkal jobban szeretik az emberek, mivel nem kavarodnak össze annyira, mintha azonnal belevágnánk egy konkrét dologba.

Ezt követi a tematikus elemzés: Crowley-tarottal illetőleg arany tarottal dolgozom, amelyek megmutatják, hogy az egyes életterületeken mire kell jobban odafigyelni. Itt szoktak általában a problémák jönni az embereknél, ugyanis mélyebben szembesülnek önmagukkal, amely nehéz feladat, de ugyanakkor megéri: igaz, néha nyakatekertnek tűnik a lapokból kiolvasható és a fentről jövő üzenet, de ha valaki kapó rá, hogy megfejtsük, akkor annál a személynél érezhető a változás.

Ha evvel végeztünk, jönnek a konkrét kérdések: nagyon nagy terjedelemben jönnek itt kérdések.

Ezekből a dolgokból összeáll egy kép, amellyel tudunk már dolgozni: kap az ember egy képet önmagáról és a lehetséges jövőképéről, de ha muszáj, a múltjában is el tudunk mélyedni.

Az előbbi dolgokat összevetjük a célokkal: aki meg van átkozva, le van blokkolva, az ördög által megszállt, szellem által akadályozott vagy akár a szerelmi kötés keserédes tényeivel szembesül, az kap egy jó nagy energiaadagot. Ez az energiaadag a negatív energia fajtájától függ: itt a sámánizmus, az angyalok és a boszorkányság nagy segítséget nyújt. Általában pecsétekkel dolgozunk: amivel egy hosszabb távú eredményt lehet elérni.

Ha valakinek a papíron megjeleníthető dolgok fontosak, annak mind az asztrológia, mind a numerológia, mind a tenyérelemzés elérhető általam.

Akinek folyamatos védelemre van szüksége, annak nézünk egy jó kis kristályt.

Akinek egészségügyi problémái vannak, annak úgyszintén adunk energiát, kristályt, illetőleg keverünk neki egy teakeveréket. Emellett csakratisztítást is tudunk csinálni.

Aki esetleg gyereket szeretne, vagy el szeretné engedni a halottait, annál az Akasha-krónikákat részesítjük előnyben: a félelmeket húzzuk elő a kalapból, hogy a blokkokat felszabadítsuk.

 

Miután kezeltük a problémákat, indulhatnak a pozitív folyamatok az életünkben, melyben szeretek segíteni: ezért facebook-on is elérhető vagyok: egy-egy tanácsért vagy akár egy-egy gondolatért nyugodtan megkereshetnek, nem utasítok vissza senkit!! Az alapelvem az, hogy minél több embernek tudjunk segíteni, amely igaz, hogy nem mindig valósul meg az időkorlátok miatt, de mivel végtelen energiával rendelkezünk, így ezeket a korlátokat a szeretettel simán megszüntethetjük.

 

– Ha lenne egyetlen tanács, amit üzenhetnél az embereknek, hogy jobb lehessen az életük, akkor mi lenne az?

 

– Az egyetlen tanács az lenne, hogy egy nagyon szép dolgot képzeljenek el, amelyet megvalósítanának: ne érdekeljen, hogy annak van-e fizikai, lelki vagy szellemi korlátja: ez a félelem. A félelmet a szeretettel lehet orvosolni, amit úgy tudunk belecsempészni a gondolatunkba, ha nem gondolkodunk azon, lehetséges-e, hanem érezzük azt, hogy szeretnek minket és mi is szeretjük az embereket abban a pillanatban, amelyben lenni szeretnénk. Nagyon sok gyermek azért nem születik meg, mert a legtöbb anyuka és apuka nem tudja magát elképzelni szülőként: mindig csak azt nézik, hogy mi volt a sikertelenségük oka, sosem azt, hogy szeretettel gondoltak-e arra, hogy a leendő családjukban a harmónia fog megvalósulni.

Emellett minden rossznak a forrása ez a korlát: ez lehet akár egy ház, egy feleség, egy el nem engedett hozzátartozó, egy félelemérzet vagy akár a fizikai csonkaságunk. Számtalan ilyen esettel találkozhattam, ahol az emberek nem tudták elképzelni, hogy boldog is lehetnek. A legnagyobb élmény számomra a Tündi volt, aki mozgássérültként a semmiből fel tudott állni és ma Edit ismerősömmel szebbnél szebb festményeket festenek. Tündi egy otthonban feküdt, ahol nem érezte jól magát, ugyanis nem tudta kiélni alkotóvágyát és lelki szabadságát: nemcsak fizikai, hanem spirituális korlátokat is megélt, ugyanis a legtöbb bentlakó negatív gondolkodásukkal megmérgezte őt. Az egyik szeptemberi délutánon viszont összefutottunk Zsuzsi ismerősöm által: nem az én érdemem, hanem az övé, hogy akkor hallgatott a fentről jövő szavakra, amely szerint csak el kell képzelnie, hogy ő már szabad és boldog, így új ismerősökre, lakásra, életre tehetett szert.

Sikertörténetből szerencsére nagyon sok van, amely a szeretet érdeme, melyet hagynak az emberek, hogy a lelkükben újabb fákat ültessen…

 

 


Gyurica Bence – https://www.facebook.com/gyuricza.bence?fref=ts

http://lelekpillango.blog.hu/2015/08/19/miert_a_harmonikus_embereket_tamadjak_a_legtobbszor_gyuricza_bence