Az Isteni Erőket anyagba öntő telihold – 2022. szeptember 08. – 11. csillagüzenetei

Szeptember 8-át Mária születésnapjaként tartja számon a keresztény hagyomány. Ezen a napon valami tényleg megszületik mindannyiunkban, ami egy új és tiszta női minőség (nemtől függetlenül). A szűz minősítés itt felfogható úgy is, hogy lelkünk, belső vezetettetésünk szűzi tisztaságára, finomságára, gyengédségére, érzékenységére, meghittségére vigyázunk és ezt őrizzük. Mindegy, hogy milyen a külvilág, az anyagias, materialista szemléletű ellenerő, mi magunk nem tágítunk a szívünk súgása elől. Lehetséges, hogy ez most nem hogy könnyű, de természetből fakadó megélés. A szombati telihold – amely pontban déli 12 óra nulla perckor egzakt! – a Szűz jegyben járó Nap és a Halak jegyben járó Hold egymással való tiszta szembenézése. Ők ketten, így összefonódva éppen 90 fokos fényszöget képeznek a Tejútra való fellépés csillagterével, kapujával, illetve már magával a Tejút-erővel is. Ezzel a teliholdas erővel tehát anyagba önthetjük az isteni minőségben működő dolgainkat, elképzeléseinket, vágyainkat, terveinket, a már elvetett fénymagokat! De nézzük, mi várható addig, ebben a folyamatban…

8-án csütörtökön a Hold aktiválja a Szaturnusz-Uránusz közeledő kvadrátját, ami egyszerre mutatja idejét a határhúzás általi felszabadulásnak és a korlátokból való kiszabadulásnak. A lényegre koncentrálva, érzékelve, most letehetünk terhelő minőségeket. A Hold a Vízöntő jelében járva fogékonyságot mutat az új dolgok és gondolatok befogadására.

9-én pénteken már a jövőre irányulnak a megérzéseink, terveink és befektetett energiáink. A jövő tisztázását üzeni a Vízöntő jövőbe ömlő vizénél járó, egyre gyarapodó Hold. E napon főként az emberi kapcsolatok megértése, illetve az önismeretben való elmélyülés, az önmagunkba tekintés jelenhet meg. Közben egyre fokozódik az a tisztánlátás, amellyel életünk fontos helyzeteit, kapcsolódásait, önmagunk működését egyre teljesebben látjuk!

10-én szombaton hajnalban a Merkúr látszólag hátráló, retrográd irányba kezd haladni, így e naptól a múltból visszatérő kommunikációs helyzetekkel, lehetőségekkel találkozunk. Időt kapunk valaminek a megértésére, ami azután jelentősen előre segít majd utunkon. Október másodikán fordul majd újra direkt irányba a Merkúr, ezidáig érdemes megerősíteni a bennünk élő gyermeki örömöt és játékosságot! Ugyanakkor fontos üzenete a Merkúrnak ebben az időszakban, hogy ideje ellépni, elindulni az idejétmúlt, fényt nem képviselő minőségektől és megtenni a szükséges lépéseket a Fény felé! Hogy kinek mit jelent a Fény, ezt mindenki maga érzi a szívében.

Pontban déli 12 órakor, a déli harangszó, amely az örök életre emlékezteti a földi embert, egyben behívja a telihold által aktiválódó Tejút-energiákat és lelkünk hívó szavának meglátását is. E napon különösen érdemes figyelni, hogy mi megy végbe a lelkünkben! Vajon mennyire vagyunk önazonosak és mennyire követjük szívünk igaz hívásait? Ebben most nagyot fejlődhetünk. De alkalmas ez a nap természetes gyógymódok végzésére, múlt és jövő összehangolására, eredet és irány megértésére, anyagi és lelki világunk együttes kiteljesedésének elősegítésére is. Ideje van még inkább lépni az önismeret felé, még inkább tudatosítani, hogy magunk vagyunk felelősek minden teremtődésért a világunkban, a mátrixunkban! Kreatív alkotó erők is felszabadulnak, inspirációt érezhetünk külső-belső rendrakásra, szívből végzett munkára és a család-hívatás területeinek kiegyensúlyozott működtetésére. Bármit is hoz a telihold, ez biztosan késztet majd arra, hogy elhagyjuk ragaszkodásainkat és kötöttségeinket, felszabadulva, megerősödve, stabilabbnak és magabiztosabbnak érezve magunkat, lépjünk önmagunk felé.

11-én vasárnap a Nap és az Uránusz trigon fényszöge teljesedik ki. Ez már a telihold által is igen erősen érezhető! A Nap világosságot hoz és tiszta rálátást, a cselekvő erők áramoltatása által aktív cselekvést is. Az Uránusz által pedig magasabb szinten, teljességében átláthatjuk az adott helyzetet, működést, amelyben vagyunk és ezzel megszűnhetnek az eddig vélt korlátok, felszabadulást élhetünk és valósíthatunk meg. Minden váratlan, meglepő, különleges és hirtelen beütő impulzus ezt a szabadságot hívatott most segíteni. Lépjünk a bizalom, biztonság, önbizalom felé, a kiteljesedés, a vágyak megvalósulása felé!

Szeptemberre a teljes havi útmutató ezen a linken keresztül érhető el:

Zentai Anna

Kép: Pinterest