A kiemelkedés ideje: április 12-20. – Lépj ki az ördögi körből!

Kép forrása: Google

Szerdától jövő csütörtökig igen különleges időszakában járunk az évkörnek: a Nap eléri a felfelé úszó hal csillagait a Halak csillagképben és ettől kezdve ezen fényes égi jelzések alatt halad, amíg a csillagzatból ki nem lép!

A Halak csillagképben két halacska jelenik meg. Egyikük a visszaúszó hal, amely a múlt irányába siklik – a másik pedig a felfelé úszó, amely a Tejút irányába, magasra emelkedik fel. A felfelé úszó halacska így ‘a karma köréből való kilépést’ jeleníti meg! De mit is jelent ez? Mi is az a karma és mi a karma köre, amelyet ördögi körnek is hívunk?

A kör (tehát a némileg ovális alakú Napút) azt a szellemiséget jeleníti meg ez esetben, amely folyton önmagába tér vissza, változás nélküli, egy helyben való forgást, zárt rendszert. Hiszen a kör nem csak a teljesség szimbóluma lehet, de adott esetben a bezártságot is jelképezheti. Az égi kör, amelyen a cselekvéseinket jelző Nap halad, így jelöli azt az eszmeiséget is, amely már nem visz előre, hanem folyton ugyanabba a – nem kicsit unalmas, vagy akár már kibírhatatlanul zavaró, fájó – helyzetbe visz bele. Amikor egy csillagképen belül két rész, két különböző fél, két társ jelenik meg egymás mellett, akkor ezt lefordíthatjuk a tudatos és tudattalan részünknek is. Ami visszavisz bennünket, mindig ugyanabba a helyzetbe, az bizony a tudattalan, az öntudatlanul működtetett hitrendszerek, programok, melyeket magunkkal hoztunk és a tanult magatartásformák. Ami pedig kivisz bennünket az ismétlődésekből, az önmagunk által generált ördögi körből: a tudatosság, a szellemünk kézben tartása és gondolataink tudatos átalakítása. Bár ennek legnagyobb misztikuma a Kígyótartó csillagkép, azért a Halak is némileg jelöli az ide vonatkozó üzenetet azzal, hogy az egyik halacska visszatér a körbe, de úgy, hogy a múlt ismétlődéseit hangsúlyozza – a másik viszont már kiemelkedik a körből és a magasba tart!

Az ember is képes kiemelkedni saját ördögi köreiből akkor, ha már nem a múlton rágódik, nem ismételgetni folyton ugyanazt a gondolatot, kijelentéseket, illetve nem generálja tovább a megszokott érzéseket! Az érzések itt azért is hangsúlyosak, hiszen vizes elemhez kapcsolódik e csillagkép, így az érzésvilág a döntő!

Azzal, hogy a Nap megérkezik a felfelé úszó hal csillagai alá, most elindul egy olyan időszak az évkörön, amikor mindannyian képesek vagyunk felülemelkedni a megszokott gondolati sémákon és eddig működtetett magatartáson, reakciókon, érzéseken. Képesek vagyunk könnyedén kilépni abból, amiben eddig tocsogtunk. Most kevesebb erőfeszítés is elég lehet. Ebben a kilenc napban olyan dolgokat is véghez vihetünk, amelyre magunk sem gondoltunk volna és mindezt játékos könnyedséggel, egyszerűen oldjuk meg, úgy, hogy bennünket is szárnyaló érzéssel tölt el a kiemelkedés!

Figyeld meg: milyen gondolatokkal hangolod le magad? Minek a generálását kellene abbahagynod? Mit tehetsz most magadért? Mit tehetsz azért, hogy otthon érezd magad önmagadban? …azért, hogy egy önazonos, örömteli, szabad és szárnyaló érzéssel éld a mindennapjaidat? Figyeld meg: hol érzed most könnyebbnek a lépést, a váltást, a tehermentesítést, az egységbe kerülést? Generáld a jóleső érzéseket és cselekedd is meg bátran, amit a szíved diktál!

Zentai Anna