Újjászületés az igazság fényében – 2023. április 11.

Ha eddig úgy érezted, hogy valami készülődik ezekben a napokban, hogy jó lenne valami, ami felrázna kicsit, vagy ha változnának a dolgok, akkor most minden esély megvan arra, hogy ez a folyamat kiteljesedjen. Kedden a Vénusz belép az Ikrek jelébe, történik ez a legtermékenyebb égi tér, a Fiastyúk csillaghalmaz alatt és azonnal az emelő tűz fényszögét is alkotja a Plútóval, immár levegős, szellős, lendületesebb erők égisze alatt, miközben a Nap és a Jupiter éjféltájban egyesül a Halak csillagképben.

A nagy számvetés ideje jövő hét közepén jön el, a Nap-Jupiter együttállással azonban már megindul egy jelentős összegzés, eddigi utunk, élményeink, tapasztalataink feldolgozása, leszűrése és megértése. Érdemes figyelni azt, hogy mire jövünk rá ezen a napon, hogyan állnak össze a felismerések, hogyan világosodik meg előttünk kapcsolataink működése, sorsszerűségének igazsága! Most képesek vagyunk magasabb szinten átlátni az összefüggéseket, akik pedig a felsőbb világok felé fordulnak, azoknak igen erős Isten-élményben lehet részük.

Estére kelve tehát az igazság fényében összegezzük eddigi utunkat – igenám, de előtte még a Vénusz-Plútó trigon oltja a szenvedély tüzét a lélekbe, illetve – légies elemű jelek okán – elsősorban a szellem, a gondolatiság birodalmába. Olyan inspirációkat, késztetéseket kaphatunk ma, amelyek által úgy érezzük: itt valamit tenni kell, tisztázni kell, tisztítani kell, szabadulni kell! Ehhez pedig fontos lehet az, hogy szeretettel, bizalommal, békés szándékkal meg is beszéljük a számunkra fontos dolgokat, hogy átadjuk a másik félnek azt a tudást, ismeretet, amely bennünk van. Ehhez most hatalmas termékeny erőket tudunk megmozgatni!

Mivel a Vénusz már a Pleiadokhoz, vagyis a Fiastyúk csillaghalmazhoz ért, figyeljük meg: bármibe is kezdünk, mintha megsokszorozódna az erőnk, egy teendő helyett hármat, vagy még többet tudunk elvégezni hirtelen, egy munka befejezése helyett többel is sikerül dűlőre jutni és ha írni, vagy beszélni támad kedvünk, hát ömlenek a szavak… Ezt a teremtő erőt most kapcsolataink emelésére, illetve önmagunk felszabadítására használhatjuk, de akár arra is, hogy a jövő számára teremtsünk valami szebbet, jobbat, biztosabbat!

A mélyreható átalakulások lelkesítő ereje már itt van, ezzel tudjuk saját mélységeinkből is kitisztítani, ami nem boldogít, gyógyítani a bennünk élő bizalmat, tenni nagy erőkkel a természetért, a biztonságért, a kapcsolatainkért, a harmóniáért! Kapcsolataink békéjéhez és egyensúlyához most mélyreható tisztító erő társul – figyeljük, hol van lehetőségünk szintet lépni ezen erők használata által!

Zentai Anna