A hazahívó szív ereje – Mars-Szíriusz együttállás – Hétvégi csillagüzenetek – 2023. április 22.-23.

Az égbolton ragyogó, hófehéres fényű boltívként ível át a Tejút csillagsávja, amelyen keresztül az isteni minőséggel – végső soron a legmagasabb rendű szeretettel találkozunk. A Tejúton vágtat az Egyszarvú, aki a szeretetben való egység szerinti látást is jelképezi, megváltó erőt, amit önmagunkban találhatunk csak meg. Őt pedig két hűséges társ kíséri: a Kis Kutya és a Nagy Kutya. Mindketten a hűség jelképei, a hű szolgálat erejét ragyogják. A kutyák, mint a lélek kísérői jelennek meg, a hazavezető úton! A Nagy Kutya csillagkép legfényesebb csillagképe pedig a Szíriusz, a fehér fényű csillag, amely a legfényesebb, Földről megfigyelhető csillag és egyben a magyarság vezérlő csillaga – az ősi tanítások szerint ennek irányából érkeztünk a Földre.

Szombaton a Mars együttállásba kerül a Szíriusszal. A marsikus erő, a belső motiváció, az akarat ereje fonódik össze a hazahívó fénnyel. Nagy erőkkel hív haza a lélek! Bármiben is érezzük most a hívást, az otthonlét érzetét – hiszen fejlődési-tanulási utunk során rengeteg lépcsőfokot megjárunk és mindenki máshol tart, így a saját szintjéhez képest érezheti a következőt – érdemes engedni a lélek akaratának. A Mars erejével képesek vagyunk felülemelkedni minden ellenszél megingatásán. Folyamatként élhetjük most meg az önazonosság építését. Az égi kutyák által jelképezett hűség a lélek hűségét takarja – nem más személyekhez, vagy az ő elképzeléseikhez, nem külső dolgokhoz, hanem önmagunkhoz, önvalónkhoz, szívünk igazához van ideje hűségesnek lenni! A szív tud. Ennyi. Az elmét csak fel kell zárkóztatni hozzá.

Szombatra virradó álmainkon át a lelkünk üzen, de lelki társainkkal is kapcsolódhatunk, esetleg múltbeli érzések térhetnek vissza. Napközben, déltájban nagy lelki erőt érezhetünk; a minket érő élmények arra inspirálnak, hogy mélyrehatóan megszabaduljunk mindattól, ami nem vagyunk és éljük meg a valódi szenvedélyeinket!

A Vénusz már a Bika Tejútra emelő szarvánál jár és egyben Nimród kifeszített íjának csillagai felett. Szellemi fegyverré válhat a termékeny, alkotó erő. Mindazt, ami valóban életet adó, éltető, gyümölcsöző – most magasabb szintre emelhetjük önmagunkban! Vasárnap különösen ráhangolódhatunk a finom, vénuszi energiákra, hiszen a Hold áll együtt e planétával, a kora délutáni órákban. A lelki harmónia, a családi béke, a kapcsolódások és lelki folyamatok megértése, a békülő impulzusok és beszélgetések, mind fontossá válhatnak. E vasárnapi nap sokat adhat ahhoz, hogy tisztán rálássunk önmagunkra, felismerjük mélyebb folyamatainkat és fénnyé alakítsuk, ami megfakult, felragyogtassuk a szellemet, újra örömre és szeretetre hangoljuk önmagunkat!

Zentai Anna

Kép: Pinterest