2023. február 15.

A lélekgyógyítás napja jön el, érzelmekkel, érzésekkel tudjuk most átadni, áramoltatni a gyógyulást hozó erőket. Beavató élmény lehet ma az érzelmek megélése, de az is, ha kapcsolataink sűrűjében az önazonosságra törekszünk. Lelkünkre nagyobb figyelmet fordítva megérthetjük, hogy magunk tartjuk kézben érzéseink alakulását, ráérezhetünk teremtő hatalmunkra.

Más szinteken a lelkünkben érzett igazság most nyíltan kíván megnyilvánulni. Talán késztetést érzünk arra, hogy kimondjuk azt, ami a szívünket nyomja, vagy eláruljunk felfedezett titkokat, igazságokat, esetleg megosszuk másokkal érzéseinket. Ha mindezt tiszta szeretettel, higgadtsággal és egyenességgel tesszük, kedvesen és belátóan, akkor ez rendet, oldódást és szívnyitást eredményezhet. Ha felhoz mélyen rejlő, régi érzéseket, akkor keressük meg a béke és felszabadultság állapotára nyíló lehetőségeket! Ha merünk beszélni érzéseinkről, még mélyebb harmóniát és békét lelhetünk, illetve akár véget is vethetünk rég húzódó (lelki) folyamatoknak. Figyeljünk arra, hogy jósággal nyilvánuljunk meg egymás felé, szavainkban erő legyen, ne indulat!

Lépésről lépésre zajló tisztulás is zajlik, lassan kophatnak ki megfelelési kényszerek, régi félelmek, megszokások. Nem kell sietnünk. Figyeljünk arra, hogy mi az, ami igazán fontos a szívünknek és hangolódjunk a megengedés könnyed állapotára! Vizsgázunk most abból, hogy mennyire merünk önállóan vezetni, irányítani az életünkben, döntéseket hozni, akár egyedül is, teremteni saját örömeinket. Ráláthatunk saját felelősségünkre sorsunk alakítását illetően. Határokat húzhatunk, hogy a szabadságunk létrejöjjön. Kereteket adhatunk az újnak, lassú építkezéssel alkothatunk meg egy új, szabad és örömteli állapotot, amelyben már a feltétlen szeretet tud tisztán megnyilvánulni.

Zentai Anna