Tiszta vizet a pohárba!

A Merkúr a Vízöntő zodiákus jelébe ér, a Nap és a Szaturnusz közeledő együttállása pedig már érzékelhető, a Vízöntő csillagképben, a Vízöntő jelében.

A gondolatok, ideák, szellemi szülemények most belekerülnek a szabad áramlás sodrásába. Tiszta, hófehér illatú szavak és közlendők kívánnak megszületni, írásban, szóban és gesztusokban. A vízöntő Merkúr idején tiszta vizet akarunk és tudunk is önteni a pohárba, elkövetkeznek a tisztázó beszélgetések, felszabadító megértések napjai. Most nyitottá válunk új gondolatokra, de olyan régiekre is, amelyektől eddig akár el is zárkózhattunk. Minden új és friss impulzust tárt karokkal tudunk fogadni, tele vagyunk szellemi ötletekkel és bármilyen rendszert átláthatunk egy pillanat alatt.

A bolygó hátterében ugyanakkor egy darabig még a Bak csillagkép múltba tekintő szellemisége rajzolódik ki csillagfénnyel – az emlékezés, a visszatekintés általi felismerés napjai még ezek.

A Nap és a Szaturnusz együttállása a jövő hét közepéig fokozatosan erősödő élményeket idéz. A felszabadító rálátás érkezik meg a megengedés kérdéskörének gyűrűs planétájához. A Szaturnusz egyik kulcsszava ugyanis az ‘engedés’ és hogy ezt ki, mikor, milyen helyzetben és állapotban, mire alkalmazhatja, az már egyéni kérdés. Ám érdemes elgondolkodni most azon, hogy mit és mennyit engedünk meg önmagunknak – elsősorban olyan dolgokból, amik valódi vágyainkat képezik.

A határok kezeléséről is szól a Szaturnusz. Megélni akkor nehéz ezt az áldásos erőt, ha nem hallgatunk a szívünkre és nem merjük élni hívásait, tehát nem húzzuk meg a számára szükséges határokat. Hogy szívünk hívásaiból, a bennünk ragyogó fényből mennyit vagyunk képesek megvalósítani az anyag, a matéria szintjén – ennek vizsgája a szaturnuszi erő! Vajon látjuk, felismerjük most a valódi értékeket? Éljük és megcselekedjük a szükséges tisztázó, felszabadító tetteket? E két erő egyesülése a teljesség megélésének lehetőségét hordozza magában, hiszen az isteni fényt ragyogó Nap és e fény anyagba öntését hangsúlyozó, vele kiegészülő társa, együtt a fény áldását adja arra, ami most égi tisztaságban megszületik!

Zentai Anna

Kép: Pinterest