2022. március 26. szombat – 27. vasárnap

A Bak csillagkép végét nem véletlenül ábrázolják halfarokkal. Habár kecskebak, mégis, mint a sellőknek, halfarka van, hiszen az égi jelképrendszer ezen részében már föléhajlik a Vízöntő első csillaghulláma, amely a múltba ömlik vissza, a múlt megtisztítását üzenve. Itt, ahol a Bak halfarka és a Vízöntő múltat tisztító vízsugara találkozik és átfedi egymást – itt találkozik most a Vénusz és a Szaturnusz, a Nő és az Öreg Bölcs, hogy megérezve a beért idő minőségét, felfedje önmagát az, ami valóban értékálló és fényt képvisel.

Hétfőn este lesz egzakt az együttállás, de már most is jól érezhető. Ha belehelyezkedünk a jelenlétbe, akkor végtelen békét, nyugalmat, harmóniát érezhetünk. Ez is lehet egy jó módszer: csak koncentráljunk a körülöttünk fellelhető szépségre! Keressük meg, hogy mi az, ami itt és most szép, hívogató, kellemes? Ha ennek megnyitjuk a szívünket, máris könnyebb a jelenlét állapotába helyezkedni.

Párkapcsolati minták erős kioldási folyamata zajlik továbbra is (a Mars-Vénusz együttállás a Vízöntőben még mindig aktív), de most ebben a folyamatban újabb mérföldkőként annak az ideje jött el, hogy felismerjük a szívünknek valóban értékest, ami kapcsolatainkban tényleg a fény képviseletében van jelen és teljességet, boldogságot ad. Érettségi vizsgája zajlik az önbizalomnak, ősbizalomnak, termékeny erők használatának (akár művészi téren is), az önértékelésnek és az igazi vágyaknak. Rájöhetünk e folyamat eredményeként, hogy mik azok a dolgok, minőségek, kik azok az emberek, akik valóban fontosak a lelkünk számára, akikkel tényleg az isteni minőséget tudjuk élni és működtetni. Felismerhetjük önkorlátozó mechanizmusainkat, tévhiteinket és ettől kezdve már meg is tudjuk haladni őket. Érdemes figyelni arra, hogy mitől félünk most, annak ellenére, hogy vágyunk rá? Pontosan ez az a félelem, gátlás, amin ideje túllépni, amit ideje meghaladni, hogy kilépve a régi komfortzónából, új és sosem látott-érzett dolgokat éljünk meg. Érdemes tudatosítani az esetlegesen felmerülő kishitűséget önmagunkkal szemben és megerősödni értékességünk, érdemességünk tudatában!

SZOMBATON a Hold leérkezik a Tejútról, a Nyilas csillagképben vándorolva, így a lélek, az intuíció lehozza a magasabb erőket. Ez már a tudás és az erők kiárasztásának ideje. Most is megvan a lehetőség, hogy megértsük a dolgok magasabb értelmét, de egyben a mélységeit is – szombaton kicsivel dél előtt egzakt a Merkúr-Plútó szextil, amely által mély megértések és mély beszélgetések egyaránt megélhetőek. Az egész szombati nap kedvez a fantáziával, képzelettel való alkotásnak, a harmónia megtalálásának, a lelkünkben élő hívó szó meghallásának. Felismerések, jó szerencse, támogatás kísér e szombati napon minden ügyünkben, főként akkor, ha merünk bízni saját érzéseinkben! Sok, eddig folyamatban lévő ügy is elsimulhat.

VASÁRNAP már a Bak csillagképbe lép a Hold. Ma fontos az emlékezés, a múltba való visszatekintés, ugyanakkor ideje van az önfelvállalásnak, dolgaink rendezésének, hogy hamarosan könnyebben tudjunk továbblépni. Az aktuális feladatok elvégzése általi felszabadulás és kapcsolatainkban a sorsszerűség íze amúgy is erősen jelen van, a hétfői Vénusz-Szaturnusz egyesülés által.

Vasárnap a Merkúr jegyet vált, a finom, érzékeny Halakból a tüzes, lendületes Kos jelébe lép át. Így ezzel együtt szellemünk, gondolkodásunk és közlési képességeink is erőre kapnak, aktívabbá válnak. Gyorsan megértünk és kimondunk dolgokat – érdemes nem kapkodni, figyelni, előrelátónak is lenni. Fontossá válhat most egy szellemi vezérlő elv, amely motivációt, hajtóerőt biztosít számunkra! Illetve az is, hogy ennek érdekében kiálljunk magunkért a hétköznapokban és merjük hallatni a hangunkat, azt, ami valójában a szívünkben van! A pozitív gondolkodás és a tudatosság az év ezen időszakában rendkívül fontos és most valóban előre visz!

Zentai Anna