2021. november 05. péntek

2021. november 05. péntek

Nem, semmi nem véletlen, nem elírás, nem akaratlan a megfogalmazás. Amikor azt írom, hogy a női minőség a Kígyó Farkát markolja, akkor azért írom, mert pontosan ennek van itt az ideje és meglehet, hogy éppen a fizikai síkon is ez történik, hiszen a csillagképi illusztráció az égbolton egy az egyben leképezi ugyanazt, ami lenn a Földön van. A csillagképek egyaránt megjelennek a szellemi, a lelki és a fizikai síkon is. “Amint kint, úgy bent, amint fent, úgy lent.” Mindig. A Vénusz ma áll együtt a Kígyótartó egyik kezével, mégpedig azzal, amely a Kígyó Farkát tartja, vagyis a tudattalanul működtetett ösztönerők kézben tartása és irányítása a hangsúlyos! Ám minden jelképrendszernek több, gazdagabb üzenete is van, így sok változatban élhetjük meg ugyanazt. A lényegi üzenet azonban biztosan ott van, jelen van a megéléseinkben és ha felfedezzük a hasonlóságot a láthatóban – mert azt mindig könnyebb – akkor rájöhetünk arra is, hogy mit működtetünk a láthatatlanban. Analógiák csodás rendszerében éljük a mindennapjainkat, csak ébernek kell lenni rá, észre kell venni!
Ma ér hát tetőpontjára az a folyamat, amelyben TUDATOSÍTHATJUK, hogy mélyről fakadó ösztönerőinket mi magunk működtetjük! Nem a “Sors” teszi velünk, nem a “végzet”, nem a “karma” – hanem saját magunk élünk teremtő erőinkkel és ha ezt tudatossá tesszük, akkor válunk igazán urává életünknek!
A skorpió Nap ideje segít felhozni a mélyről felfakadó ösztönöket, indulatokat, dühöt, vagy bármely olyan minőséget, amely zsigerileg, elemileg egyszerűen csak feltör! Ám ez csak a jéghegy csúcsa! Nem külső dolgok, nem más társank azok, akikben keresgélni kell ennek okait – hanem saját magunk, saját belső, mély világunk! Minden felfakadó indulat mögött fájdalom, ki nem élt vágy, önsorsrontás, feldolgozatlan élmény rejlik… Ezek feldolgozásának, gyógyításának, átminősítésének útján van most ideje elindulni! Ma van a csúcspontja tehát a mély ösztönökre való tudatosodásnak és a tudattalan teremtő folyamatok kiemelt idejének is!
A Nap közben megérkezett a Mérleg csillagképbe, a Hold is itt jár ma, így mától azokat a napokat éljük, amikor megmérettetnek a múlt igazságai! Legyen az 10 perccel, 10 nappal, 10 évvel, vagy 110 évvel ezelőtt.. most kiderülnek az igazságok, tudhatóvá válik, ami eddig nem volt tudható, fellebbennek a fátylak.
A Merkúr is ma vált jegyet – az ember alkotta állatövön a Skorpió jelébe lép, így szellemi szinten is eljön a mélységek és magasságok megismerése, az átminősülés ideje, a szavak lélekkel, érzésekkel való termékenyítése. Átalakulás kezdődik a megértés, a gondolkodás és az önkifejezés terén. Ideje jön megérteni a láthatatlan, mögöttes működéseket, felkutatni saját belső világunkat (nem kívül, nem másokban kutakodni!), mély megértések születhetnek így és mély dolgok lehetnek kimondva ebben az időszakban.

Zentai Anna 

Kép: Pinterest