2021. november 06. szombat – 07. vasárnap

2021. november 06. szombat – 07. vasárnap

A Nap most halad el a Mérleg csillagkép első serpenyőjénél, annak dupla alfa csillagainál, így a világosság bekerül a szív mérlegébe! A múlt igazságai mérettetnek meg! Sorra derülhetnek ki – amúgy eddig is tudott, érzett – dolgok és ez a folyamat egyben belépő is a hamarosan eljövendő szintlépési lehetőségeknek, hiszen ezek tudatában tudunk igazán tiszta szívvel és tudattal döntést hozni, hogy merre tovább.
A Vénusz is tovább halad a Kígyó Farka alatt és eléri a Nyilas csillagképet, annak íjának nyílhegyét! Ez az a pont, ami Földünkről nézve egyenesen a Tejútrendszer középpontjába, vagyis Anya-galaxisunk középpontjába mutat. Most felmerülhet tehát a belső-felső/égi/magasabb otthon, mint szellemi cél. A kapcsolatainkban is ezt a minőséget, a valódi otthonérzetet vehetjük célba. A Zodiákus körön ugyanakkor a Vénusz a Bak jelébe lép és mostantól itt halad. A termékeny erők, a harmónia, a női minőség, az emberi kapcsolódások, illetve a földi lét örömeinek megélése mind meg akar nyilvánulni az anyagban. Elindul a párkapcsolatok, de a vágyaink megszentelődése is! A Szaturnusz fennhatósága alatt minden, ami vénuszi (női-párkapcsolati-művészi működések, vágyak és alkotások) levizsgázik az isteni minőség jegyében! Vagyis kiderül önmagunk előtt, önmagunk számára, hogy mi az, ami életképes, ami a fényt képviseli, ami valóban teljessé, boldoggá tesz bennünket és mi az, ami nem. Eddigi teremtéseinkkel és azok következményeivel szembesülünk, egyben tovább is halad a teremtés folyamata.
A Skorpió jelében haladó Merkúr és a Bak jelébe lépett Vénusz között egy harmonikus, szintézist elhozó fényszögkapcsolat jön létre. A mélységek és a mögöttes megértése így együttműködik vágyaink teremtésével és a céltudatos női minőséggel. Harmonizáló beszélgetések, eszmefuttatások, útmutató felismerések, kapcsolati rendeződések is lehetségesek. Szombaton délután van az egzakt tetőpont, így ekkor tudjuk legmélyebben megérteni most az emberi és kapcsolati működéseket, kiegyensúlyozni kapcsolatainkat, haladni a megoldások útján. Kora délután az igaz szeretet védelmének ereje, a lélekteli jelenlét segítő, békés, lelassult állapota, az igazságok belső érzékelése van jelen és segíti a tisztulást és adott folyamatok befejeződését. Késő délután a Hold a Skorpió szívénél halad el, a szeretet és a szerelem egyre mélyül, a szív legmélyebb igazságai tárulnak fel. Önmagunk mélyebb megértése segíti kapcsolataink harmóniáját is.
Vasárnap délelőtt erőteljes lelki-érzelmi folyamatok és gyógyulások zajlanak. Most érdemes a lelket gyógyítani, feldolgozni múltbeli élményeket és mindeközben figyelni arra, hogy önmagunkhoz, lelkünk igazságához hűek maradjunk. Délután a múlt igazságainak tisztázása tovább zajlik és segít, hogy tisztán értsünk dolgokat, megkönnyebbüljünk. Az életöröm, a vidámság éltető erejének is kedveznek ezek az órák.
Mindeközben alakul már egy folyamat, amely jövő héten tetőzik majd. Mélyről feltörő erők, akarat, vágy, indulat, ösztönerő, vagy bármely hasonló minőség jelentkezik, de ez most elsősorban szellemi folyamat és megjelenhet a kommunikációban is. A mély erőket tudjuk átadni másoknak is és ezzel letenni a múlt terheit és megszabadulni felesleges súlyoktól. Ha másoknak erőt adnak szavaink, akkor bátran használjuk őket; ha ideje kiállni magunkért, akkor úgyszintén – arra azonban figyeljünk, hogy ne legyenek bántóak a szavak! Ehhez egy régóta használt gyakorlatot ajánlok, amely történhet meditációban is, vagy éber állapotban is. Az első változat, amikor egy gyertya fénye és kellemes zene mellett elmélyülünk, ráhangolódunk a belső világunkra, a folyamatra, egy szép helyre képzeljük magunkat, majd megjelenítjük, behívjuk azt a személyt, akivel valamilyen konfliktusunk adódott. Itt, a meditáció biztonságos, mély terében megbeszéljük és kimondjuk mindazt, ami számunkra fontos, majd meghajolva előtte, tiszteletünket és szeretetünket fejezzük ki, így köszönünk el. A másik verzió, hogy mindezt élőben tesszük meg, otthon, a négy fal között, akár egy őt jelképező személyes tárgyat, fényképet, vagy bármit magunk elé teszünk és így beszéljük meg vele mindazt, ami a szívünket nyomja. Az, hogy hangosan kimondjuk a számunkra fontos dolgokat, mondatokat, amelyek eddig bennünk rekedtek, már biztosítja az energiák áramlását és a folyamat haladásával ezek kisimulását is. Csak legyünk jelen a belső folyamatainknak, érezni fogjuk, hogy mit és hogyan érdemes tennünk! Egy ilyen szertartás rendkívül sokat segíthet a megnyugvásban, az energetikai tisztításban, oldásban és lelki békénk visszanyerésében is. A most zajló beszélgetések mind tisztításokat, teherletételeket, felszabadulásokat indítanak el és váltanak valóra. Ha nagyon mély, súlyos terhek nyomják a szívünket, akkor érdemes először lelki-energetikai szinten rendezni ezt a helyzetet és ezt követően a fizikai térbe már a könnyebb, oldottabb energiák tudnak testet ölteni.

Zentai Anna 

Kép: Pinterest