2020. augusztus 07. péntek

2020. augusztus 07. péntek

20200806_191813

A Nap a Rák csillagkép elengedő ágánál jár még, de a mai nappal egyúttal belép az Oroszlán csillagterébe is. Az Oroszlán fényereje az erőink uralásáról, ez által sorsunk uralásáról, valamint az életörömről, az életszeretetről szól. A szeretettel való táplálás és ennek feltételek nélkülisége áramlik az Oroszlán csillagain keresztül. Az életünk uralásához elengedhetetlenül szükséges a tudás, mégpedig annak a tudása, hogy hogyan is működünk, hiszen csak azt tudjuk uralni, irányítani, aminek a működését ismerjük. Ehhez szükséges első lépésként a tiszta rálátás önmagunkra, a múltunkra, a múlt tanításainak látása általi méltóság, önszeretet, életvezetői képességek visszanyerése. Ez a rálátás a jövő héten fog megtörténni – hétfőtől péntekig kiemelt ideje lesz az évkörön az önmagunkra és életünkre való tiszta rálátásnak! A hétfő és a csütörtök ennek tetőpontjai.

A Merkúr ma áll együtt a Rák csillagkép szemével, tekintet-csillagával, az Altarffal. A gondolatok síkján most van ideje a tekintetünket arra szegezni, amit megteremteni, megélni szeretnénk. Amit most befogadunk a gondolatainkba, teremtő képzeletünkbe, belső világunkba – az fog életre kelni hamarosan. Tegyük ezt kellő körültekintéssel, tudatos választással! Képesek vagyunk, ha kell, nemet mondani, vagy kérni azt, amiről tudjuk, hogy eleve együtt rezeg a lelkünkkel.

A Vénusz ma a Betelgeuse csillaggal áll együtt, ami Nimród (Orion) Tejutat tartó válla. A vállalás, a felvállalás, a döntés ideje is a mai nap. Önmagunk isteni minőségének, küldetésének, igazságaink felvállalásának eljött az ideje. A Vénusz ezt követően már a fényt elengedő kéz csillagainál halad, így az elengedés – illetve a már átadott fény után való megpihenés, engedés – időszaka is ez a hétvége.

Zentai Anna