2020. augusztus 05. szerda – 06. csütörtök

2020. augusztus 05. szerda – 06. csütörtök

20200802_133933

Több fontos dolog történik most kint és bent, érdemes tudatosan megélni ezeket a folyamatokat.

SZERDÁN hajnalban a Merkúr belép az Oroszlán zodiákusi jelébe, ezzel a szellemünk, a gondolatiságunk és a közléseink bolygója a víz uralma alól a tűz uralma alá kerül – az érzelmek után a fűtöttség, az energetizálás, a szellemi átalakító erő veszi át a szerepet. A világos, egyértelmű közléseknek jön ideje. Gondolatiságunkat jobban megismerhetjük és uralhatjuk. Szavainkba a szeretet fény-erejét tehetjük, erőt adva, fényesítve ezzel társainkat is. A méltó módon való közlések mellett önbecsülésünk, emberi méltóságunk, önszeretetünk jelentősége is előtérbe kerül.

A szerdai nap koronájaként a világosságot adó, isteni önvalónkat megjelenítő Napunk az esti órákban éri el a Rák legfényesebb csillagát, az Acubens, vagy Sertan csillagot, amely a Rák ollójaként van számon tartva az asztrozófiában. Az olló itt a köldökzsinór elvágásához szükséges eszköz – vagyis jelképe annak az erőnek, amelyet belső ‘eszközként’ működtetve mi magunk is képesek vagyunk leválni azokról a dolgokról, amelyek sokáig tápláltak, vagy függtünk tőlük, de most eljött az ideje egy új minőség megszületésének és ez a régi minták, a régi kötések elengedése által történhet csak meg. Új önmagunk születése zajlik – egy önazonos, önmagát jobban szerető ember születhet. Segíti mindezt a Vízöntő csillagkép alatt járó, tisztulásokhoz erőt adó Hold is. E napon érdemes bármiféle elengedő, tisztító szertartást, oldást végezni. Érdemes külön figyelmet fordítani arra, hogy elengedjünk minden negatív gondolatot, lemondást és kétséget!

CSÜTÖRTÖKÖN a Vénusz eléri a Nimród csillagkép második vállának fényes, hatalmas csillagát, a Betelgeuse csillagot! Nimród ezen a vállán tartja magát a Tejutat, vagyis az ISTENI MINŐSÉG FELVÁLLALÁSÁNAK ideje jön el! Mindez pedig a Vénusz által, mint termékenység, szépség, harmónia, ősbizalom ereje, női minőség által. Érdekes, hogy a Vénusz éppen ezekben az órákban nyugszik le a horizonton, vagyis a kapcsolataink területét aktiválja be ezzel a vállalással. Önmagunk felvállalásának, isteni küldetéseink felvállalásának, az egyéni utak vállalásának is most jött el az ideje!

Az esti órákban ugyanakkor a Hold és a Vénusz egyesülése lelki egységet, együttérzést is üzen nekünk. Most mindennél erősebben (és finomabban) szólal meg a lelkünk, az érzéseink! Mély érzésekkel, ráérzékeléssel, ráhangolódással közelíthetünk bármi és bárki felé. Lesz, akinek az önazonosság válik fontossá és az, hogy minden kétséget kioldjon a lelkéből, még jobban bízva ezzel lelke hívásaiban és elhagyva minden külső befolyásoltságot. Lesz, akinek a mély érzelmek megélése kerül előtérbe, akár lelki, akár művészi-fizikai vonalon. Lesz, akinek a félelmek, rossz érzések kitisztítása válik fontossá, hogy újra érezni, megélni merjen. Az intuitív, belső iránymutatás még a legracionálisabb helyzetekben is mutatja a helyes irányt! …de fontos tudni ehhez, hogy a félelem és a rossz érzések sosem intuícióból jönnek, hanem a múlt élményeinek maradékai, amelyek nem tartoznak hozzánk. A helyes intuíció mindig örömteli érzéssel érkezik és érint meg!

Zentai Anna