2019. október 28. hétfő – Angyali újhold

2019. október 28. hétfő – Angyali újhold

teddszabaddá

“Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan”

Így szól Exupéry jól ismert idézete, ami most kiemelten időszerű. A Nap és a Hold egy vonalba kerülése, azaz együttállása ugyanis a Szűz csillagkép Angyal részénél történik meg hétfőn hajnalban (04:39-kor egzakt). Az újhold új kezdetet, tiszta lappal indulást, letisztult lelki hívások általi indíttatásokat hoz. A fogyó Hold idején letisztíthattunk minden nem kívánt, nem építő, lelkünkkel nem azonos minőséget és így jött el az az állapot, amelyben tisztán indulhatunk neki egy új körnek, egy új lelki ciklusnak. Mostantól azonban újra a gyarapodás, a beépülés, a táplálás, a növelés ideje jön majd, így fontos lesz, hogy mit veszünk magunkhoz, mit fogadunk a lelkünkbe, életünkbe.

A mostani újhold tehát álmaink idején ér bennünket, érdemes így megfigyelni és akár leírni a hétfőre virradó éjszaka álmait. Az Angyali Szűz csillagai által most a láthatatlan, kézzel nem fogható, viszont érzékelhető minőségeken, a szívben tudva levőn, a lélekkel érzékelhetőn van a hangsúly. A zodiákust tekintve a Skorpió jegyében látható az újhold, így ez is kifejezetten a lelki termékenység, az érzéseinkben való bizalom, ugyanakkor a minőségi átalakulás (transzformáció) jegyében való új kezdet. Különlegessége ennek az újholdnak, hogy éppen szemben áll az Uránusszal, aki a Kos csillagképben, a Bika jegyben halad. A Kos fejétől távolodva szellemi erők mozdulnak általa. A távolból hívogató célok belső látása adja az erőt az elinduláshoz, egyben a pozitív gondolatok választásához, a visszatartóak helyett. A Nap a cselekvés és tiszta rálátás, a feltétlenül áramló szeretet erejét adja, a Hold a lelkiséget, érzéseket, az Uránusz e kettő egységét inspirálva az új és más, tágabb nézőpontot, a kitáguló lehetőségeket, ezzel együtt a tisztító erőt, a szabadulás szelét hozza el.

Tisztulhatnak apai és anyai minták, érezhetünk késztetést tisztító és megújító cselekvésekre, érzéki vágyak megélésére is, az önbizalom pedig fontos építőanyaga a mostani megéléseknek. Ugyanakkor eleve adott, hatalmas lehetőség, hogy most magas szinten, tisztán láthatjuk át a rendszert, a működést, amelyben vagyunk. Hirtelen láthatjuk meg, hogy az eddig képzelt korlátok – nem léteznek! Mint a madár, amikor rájön – nincs kalitka!

Zentai Anna

asztrozófus

Kép: Pinterest