2019. október 27. vasárnap

2019. október 27. vasárnap

amsz

Nagyon fontos időszak kezdődött meg, melynek első, fő indító mérföldköve ez a vasárnapi nap, másik nagy tetőpontja és egyben záróakkordja pedig november 5 lesz. A már zajló, nagy átalakító, minden elavult rendszert megszüntető folyamatot jelképezi a már sokat emlegetett Szaturnusz-Plútó együttállás, a Bak jelében, a Nyilas csillagkép Tejútról leérkező része alatt. Vagyis sorsemelő erőinkkel most, ebben az időszakban tudjuk radikálisan meghaladni a régi beidegződéseket, hitrendszereket, félelmeket, minden olyan ellenállást, amellyel önmagunkat “börtönöztük be”, korlátoztuk le adott helyzetet, életterületet, megéléseket illetően. Most tudjuk meghaladni azokat a képzelt határokat, melyek szerint éltünk és teremtettünk eddig. A folyamat januárig fokozódik, így az év vége rendkívül élménydús lehet ezzel kapcsolatban.

Vasárnap délután a Mars a Szűz csillagkép jövőbe lépő, Fényhez érkező lábánál haladva eléri azt a pontot, ahol fénykaput nyit a Tejútról leérkező Szaturnusszal (15:31-kor egzakt) – és mivel ez most valójában egy Szaturnusz-Plútó együttállás, azaz éppen az a két erőnk egyesül, amelyekkel lényegében változtatni tudunk sorsunkon és kilépni a régi mintázatokból, így egy erőteljes folyamat indul be, amely november 5-én a Plútóval való fénykapuval zárul majd.

Ez a fajta energia arról szól, hogy kézzel foghatóvá tegyünk, anyagi keretek közé öntsünk, megvalósítsunk valamit, aminek eljött az ideje. Szó szerint az “ideje”, hiszen a Szaturnusz az idő bolygója is. Érezhetjük, hogy valaminek lejár, ezzel együtt egy másik, új dolognak eljön az ideje. A Mars csillagképi hátterében a Szűz és mélyen lent a Holló, nagyobb (belső) lépésről, korszakváltásról árulkodik. Magunkban tudunk meglépni valamit, haladni valami felé, lépni előre, érkezni valahova. Ezzel a lépéssel magunk mögött hagyhatjuk mindazt, amiről már kiderült: nem képviseli életünkben a fényt, az igaz értéket. Szellemi erő, kapcsolati inspiráció, az igazság keresése, az egyensúly és harmónia igénye hozhatja ezt el. Akaratunk és erőnk az egyensúly meglétére, a kapcsolati harmóniára irányulhat, ennek érdekében van ideje új korszakot indítani. A Szaturnusz oldaláról megjelenhet az érés-érettség és felvállalás kérdése, a valódi értékek megmutatkozása, az eddig teremtett dolgaink létjogosultságának levizsgázása, a komfortzóna határának felismerése – annak meghaladása pedig már a Plútóhoz lesz köthető. A Mars-Plútó kapcsolat szellemi emelkedésről szól majd, az erő és akarat működtetéséről, szemben a megfelelési kényszerekkel, a lélek valódi kívánalmai szerint.

Most, ezen a hétvégén érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen folyamatban is vagyunk már benn jó ideje, hogy ez arról szól, hogy végre engedjük már meg magunknak azt, amire a szívünk igazán vágyik, hogy ehhez nekünk, magunknak kell meghaladnunk a régi hiedelmeket és mintákat és engedni a változást, amely egyben egy rendkívüli szintlépés az életünkben! A vasárnapi nap fő kérdése is az engedés lehet, illetve az, hogy merjünk azokra az értékekre építeni, ami számunkra igazi és időtálló! Pár kulcsszó ehhez az időhöz: akarat és érték, erő és őrzés, korlátok áttörése, határok meghaladása, lassú építkezés, egyenesség és céltudatosság. Jöhet bátorságpróba, de lehet áttöréses új kezdet is, akár egy életvizsga által.

Érdekes, hogy éppen vasárnap délután a Hold is együttáll a Spica csillaggal, vagyis a lélek elérkezik az Örök Fény belső minőségéhez, amely szintén az igazi belső értékekről szól… Nagyobb ívekben pedig jó, ha tudjuk, hogy jelenleg nem kevesebb, mint négy égitest tartózkodik az Eclipticán, vagyis a Napúton, a Cselekvés Útján! Ezek sorban: a Vénusz, a Jupiter, a Szaturnusz és az Uránusz. Ezen erők mindegyikének használata most a konkrét cselekvésről szól! Megcselekedni mindazt, ami öröm, ami jóleső, ami teremtés, tisztítás, szabadulás, értékőrzés és újítás.

Zentai Anna

asztrozófus

Kép: Pinterest