2019. május 1. szerda

2019. május 1. szerda

arózsaszív

“Tudjátok, ugye, hogy május elsején a szerelmet és az életet ünnepeljük?
A szalagos májusfával, a többi népszokással, melyeknek semmi, de semmi közük a munkához.

Tudjátok, ugye, hogy az Emberhez méltó életben nem munka van, hanem ‘dolog’, küldetés és hivatás, melyek közül mindegyik fontos, még ha nem feltétlenül divatos is?

Tudjátok, ugye, hogy minden nap, minden percben munkálkodunk valakinek az álmaiért?
Tudjátok, ugye, hogy érdemes mindenkinek a saját legszebbjeiért élni, tenni?”

Burger Anikó

Ahogyan növekszik a napfény, a melengető sugarakkal elárasztó fény ereje, úgy növekszik bennünk is a világosság. Május a szerelem hónapja, a Bika jegyében járó Nap az élővé és működővé válás, a virágzás korszakát hozza el és ebbe az időminőségbe lépve magunk is könnyebben nyílunk meg mindenre, ami az örömöt jelenti. A Halak stációjában járó Hold ma mindehhez mély érzelmeket, intuitív megérzéseket, átélést társít és idejét annak, hogy kicsit megpihenve, elvonulva feltöltődhessünk és összegezzük az eddigi utat.

A reggeli-kora délelőtti órákban megoldó ötletek, támogató helyzetek, segítő meglátások kísérnek utunkon. A megértés és a szavakban, gondolatokban rejlő erő azok a varázseszközök, melyekkel dolgozhatunk.

A Szaturnusz és a Plútó közeledő együttállása most mutatja idejét annak, hogy ha merünk nekimenni a legnagyobb félelmeinknek, akkor megvalósíthatjuk legnagyobb álmainkat! Ezt pedig lépésről lépésre tehetjük meg, folyamatosan áttörve az eddigi falakat és engedve magunknak azt, amit eddig nem mertünk engedni. Ebbe a folyamatba ma és csütörtökön becsatlakozik a Merkúr, a szellemiség-gondolkodás, a kommunikáció, az információáramlás, a titkokba való beavatás és gyermeki minőség ereje.

ZenTai Anna

asztrozófus

Kép: Pinterest